Oavgjort för Alingsås IF – som toppar Elitettan

Jonas Bengtsson 2024-09-03

Alingsås IF:s straffmålskytt Tove Lorén, i grönt.
Bild:Isa Gullbekk (arkivbild)

SPORT | Alingsås IF är fortsatt obesegrade och i serieledning efter helgens match hemma mot Gamla Upsala SK i Elitettan. Sviten på fyra raka segermatcher bröts dock då AIF fick nöja sig med 1–1.

Elitettans tabelletta Alingsås låg länge brunt till i lördagens hemmamatch mot sjuan Gamla Upsala, för det var gästerna som tog ledningen i den 38:e minuten. Alingsås tryckte på för en kvittering i andra halvlek, och till slut kom den tack vare en straffspark efter en handssituation.

Tove Lorén klev fram till elvameterspunkten och var säkerheten själv: Det var kvitterat till 1–1, vilket också blev slutresultatet inför de 238 åskådarna på Mjörnvallen.

– Vi får väl vara glada att vi fick en poäng till slut på sätt och vis. Men ser man på helheten så märktes det både på oss ledare och spelare att vi var otroligt besvikna efteråt att vi inte kunde vinna med de möjligheterna vi hade, speciellt i första halvlek, säger tränaren Joakim Carlsson.