Alingsås enkelt vidare till kvartsfinal

Denny Bågenholm 2024-09-09

<span style=\
Bild:Tommy Holl
Gzim Salihi har funnit sig tillrätta i Alingsås och var åter en av lagets bästa målgörare med sina fyra mål mot VästeråsIrsta.

SPORT | Ett försvar som hette duga var formeln till storsegern med 14 bollar över VästeråsIrsta i returen. Med 8–8 på tavlan efter 20 minuter tog tränaren Mattias Flodman en timeout. Efter det släppte Alingsås bara in åtta mål under resten av matchen.

Det var fullt med positiva spelarbetyg efter matchen. Bakåt var Jacob Lundahl och Gustav Jönne hårda som sten, och framåt sprang kantspelarna Samuel Lindberg och Benjamin Helander alltid på kontring. Gzim Salihi, Albin Hägglund Junler och Oscar Gentzel gjorde stora hål i VästeråsIrstas försvar och rent ärligt var det stor klasskillnad mellan lagen i returen.

– Vi spelade bra bakåt inledningsvis också. Men vi fick bättre bollsläpp i den perioden. Albin kom bra in i spelet. Dessutom var Anton bra i mål. Han fick också bra hjälp av försvaret. Vi vann väldigt många kamper idag och mötte upp dem högt, kommenterade huvudtränaren Mattias Flodman på Alingsås hemsida.

Totalt var tolv hemmaspelare med i målprotokollet. Största jublet i Estrad kom när Hugo Lignell kontrade in sitt första mål inför 607 åskådare. I slutet av matchen fick flera unga spelare som Emil Douglas Andersson, Emil Holmberg Schatzl, Albin Hägglund Junler och Edvin Landström speltid, dessutom fick Samuel Oderbrant chansen på vänsterkanten.

Kvartsfinalerna i ATG Svenska cupen spelas i mitten av november. Lottningen är onsdag 12 september.

AHK:s herrlag spelar nästa match på fredag den 13 september, borta mot IF Hallby i premiären av Handbollsligan. Hemmapremiären blir en riktig supermatch fredagen den 20 september klockan 19.00 mot IFK Kristianstad.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.