Sävehof vann säsongspremiärerna


Denny Bågenholm 2024-09-15

Nina Dano har återvänt till Sävehof och tryggheten, hon visade klass med sina sju mål mot Hallby.
Bild:Tommy Holl (arkivbild)
Nina Dano har återvänt till Sävehof och tryggheten, hon visade klass med sina sju mål mot Hallby.

SPORT | Sävehof inledde säsongen med två tuffa bortamatcher. Herrarna reste till Stockholm för att möta nykomlingen Skånela, medan damerna styrde bussen mot Jönköping för att möta Hallby. Båda lagen säkrade övertygande segrar, och säsongen fick en stark start.

 

Det fanns viss oro inför herrarnas bortamatch mot Skånela.
– De är nykomlingar och kommer att ge allt för att försöka slå oss. Ofta har nykomlingar några fina matcher i början av säsongen där de kan överraska, sa Hampus Fernebrand, ny assisterande tränare i Sävehof.

Men det blev inga som helst problem. Sävehof tog en tidig ledning med 8-2 efter tio minuter, med mål från kanterna, nio meter och från linjen. Skånela försökte vända genom att ta en timeout, och hemmalaget kom lite närmare, men i paus ledde Sävehof med 17-13. I andra halvlek kontrollerade Sävehof matchen, och lät aldrig Skånela få en känsla av att kunna vända. Matchen slutade 39-29, där alla utespelare i Sävehof fick göra mål. De bästa målskyttarna blev Magnus Persson och Sebastian Spante med sju mål vardera.

Damerna ville inte vara sämre i sin match mot Hallby, ett lag som också förväntas slåss om en topp fyra-placering. Hallby är ett svårspelat bortalag, och Sävehof har som vanligt tappat många spelare. För första gången på länge är det dessutom många som inte tippar laget som etta.

Andreas Wallin, Sävehofs nya huvudtränare, bryr sig dock inte om experter eller andras förväntningar. Nu när han äntligen har chansen som huvudtränare, kommer det att krävas mycket för att besegra hans lag. Efter 30 minuter hade Sävehof en stabil ledning med 18-8, och många av målen kom från återvändarna Linn Hansson och Nina Dano. Dano blev dessutom matchens bästa målskytt med sju mål, tätt följd av Hansson med sex mål. Det verkar som att Dano trivs med att vara tillbaka i klubben.

Hallby hittade ett bättre spel i början av andra halvlek, och när ställningen var 18-16 efter 40 minuter tvingades Sävehof till en timeout. Sävehof svarade snabbt och gjorde 5-1. Med 15 minuter kvar stod det 23-17, och matchen verkade avgjord.

Som det ofta blir i handboll, sänkte ledarlaget tempot, och Hallby utnyttjade varje chans att komma närmare. Med knappt tre minuter kvar var Sävehofs ledning nere på två mål, 26-24. Elin Karlsson satte 27-24 efter 57.48, och Sävehof kunde till slut andas ut. Matchen slutade 28-25 efter att Nina Dano gjorde det sista målet. Sävehof vann sin premiär, och det räcker gott. Många lag kommer att få problem i Jönköping framöver.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.