Prisras på resor efter skolstarten – en gyllene möjlighet att resa billigt


Denny Bågenholm 2024-08-15

Flyger man till Malaga finns många trevliga orter att besöka: Fuengirola, Nerja, Marbella och Estepona är några.
Bild:Denny Bågenholm
Flyger man till Malaga finns många trevliga orter att besöka: Fuengirola, Nerja, Marbella och Estepona är några.

När sommarlovet är över och skolorna åter öppnar, minskar trycket på både flygbiljetter och hotell. Detta skapar unika möjligheter för den som har möjlighet att resa under sensommaren. Reseexperter har nu analyserat marknaden och kan avslöja de mest prisvärda resmålen just nu.

 

Efter skolstarten, när de flesta återgår till sin vardag, sjunker efterfrågan på resor avsevärt. Detta tvingar flygbolag och hotell att sänka sina priser för att fylla platser och rum. För den som har flexibilitet i sitt resande är detta ett gyllene tillfälle att fynda och upptäcka fördelarna med att resa under sensommaren.

– Vi ser tydligt att priserna på resor till populära destinationer som Spanien, Grekland och Cypern sjunker markant efter skolstarten. Det är en perfekt tidpunkt för resenärer att antingen upptäcka nya platser eller återvända till sina favoritdestinationer, men till en bråkdel av kostnaden jämfört med högsäsongen, säger Tiyoneh Jah, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.

Bland de mest prisvärda alternativen finns Grekland, Turkiet och Bulgarien, där man under de kommande månaderna kan få en veckas semester, inklusive både flyg och boende, för under 3000 kronor. Även priserna på andra soliga destinationer runt Medelhavet och europeiska storstäder sjunker dramatiskt när barnfamiljer inte längre konkurrerar om platserna.

Förutom de lägre priserna erbjuder sensommaren ofta en mer avkopplande reseupplevelse. Stränderna är inte lika fulla, väntetiderna på restauranger är kortare och sevärdheter kan utforskas i ett lugnare tempo. För den som vill undvika de stora turistströmmarna och samtidigt spara pengar är detta en idealisk tid att resa. Dessutom är temperaturen under sensommaren ofta behaglig, vilket gör det till ett utmärkt tillfälle att njuta av både sol och nya upplevelser.

Hit reser svenskarna på sensommaren:

Malaga, Spanien (1)
Mallorca, Spanien (2)
Larnaca, Cypern (4)
Rhodos, Grekland (6)
Alicante, Spanien (3)
Kreta, Grekland (5)
Barcelona, Spanien (8)
Split, Kroatien (NY)
London, Storbritannien (7)
Rom, Italien (9)

Förra årets placering inom parentes


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.