En man har blivit utsatt för ett rånförsök i Gråbo.


Denny Bågenholm 2022-08-27


LERUM | Vid 8-tiden står en man vid en bankomat i Gråbo centrum när en gärningsperson kommer upp bakom och säger att mannen ska ta ut femtusen kronor. Gärningspersonen håller samtidigt upp en kniv, enligt uppgift.

Mannen backar och i samband med det springer gärningspersonen från platsen och försvinner sedan på en cykel i oklar riktning, enligt uppgift. Inga uppgifter om personskador. Polis på plats och letar efter gärningspersonen.

Uppdatering - 09:11
En man i 30-årsåldern gripen i utkanten av Gråbo misstänkt för försök till grovt rån.

Uppdatering - 09:5
Mannen försökte ta sig från polisen. En hundpatrull får först upp ett spår på Monvägen, där han slänger cykeln och springer ut i ett majsfält. Helikoptern kan leda patrullerna fram till mannen, där han grips. Han har i sammanhanget även försökt råna ytterligare en kille i 16-åldern på en moped. Det uppstår lite tumult i samband med gripandet. Mannen får ett bett av polishunden. Patrull kör honom till akuten för kontroll. I övrigt inga uppgifter om fysiska skador i samband med händelsen. Skriver polisen Fredrik Svedemyr, på polisens hemsida.

En man står vid en bankomat i Gråbo centrum när en gärningsperson kommer upp bakom och säger att mannen ska ta ut femtusen kronor. Gärningspersonen håller samtidigt upp en kniv, enligt uppgift.


Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.