Torskabotten runt arrangerades i helgen


Denny Bågenholm 2022-08-28

Full fart när starten gick för de lite äldre barnen.
Bild:Camilla Voldseth
Full fart när starten gick för de lite äldre barnen.

Glädjen visste inga gränser när de yngsta sprang \
Bild:Camilla Voldseth
Glädjen visste inga gränser när de yngsta sprang "Miniknat" i Torskabotten Runt.

LERUM | Torskabotten Runt är en årligt återkommande motionstävling för hela familjen som arrangeras av Tollereds IF. Efter drygt 30 år i träda, startade föreningen upp Torskabotten Runt i sin nuvarande form för drygt tio år sedan och lördagens tävling var nionde upplagan sedan omstarten.

Drygt 80 löpare mellan 2 till 70 år bemästrade terrängen runt Torskabotten och Tollered. Som vanligt var det Miniknat som lockade flest deltagare och de hårt kämpande barnen gav allt på varvet runt Spinnarvallens gräsplan. Ungdomsklasserna startade därefter vilket resulterade i fina prestationer av alla startande.

– Det är en motionstävling och det viktigaste är att barnen är stolta över sin prestation än tid och placering. Tollered och omgivningarna är kuperade och tar ut sin rätt både för gammal och ung om man startar för hårt, säger tävlingsledaren Thomas Balmér som även är ordförande för Tollereds IF.
 
– Tyvärr började regnet dugga efter starten av stora Torskabotten Runt, men det påverkade inte löparna där segertiden för Niklas Gunnarsson endast var 20 sekunder från förra årets segrare i klassen två varv runt Torskabotten (15 kilometer). Många deltagare är boende i kommunen och Alingsås, trots det var det färre deltagare än förra året. Dels beror det på en ny trailtävling som Sävedalens AIK hade i Kåsjön som borde attraherat många löpare från Göteborg, dels var vädret fantastiskt fint förra året och då efteranmälde sig 50 procent av alla startande samma dag.
 
– Vi har ambitionen att arrangera tionde upplagan nästa år och den kommer att gå sista helgen i augusti som vanligt, berättar Thomas.
 
Förutom motionstävlingen har det varit full fart i Tollereds IF under veckan. I torsdags förlorade herrarna seriefinalen i division 6 mot Götaholm på Spinnarvallen med 1-4, men klubben hoppas på vinst för damerna i dag i division 2 när de möter Landvetter hemma klockan 18.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.