Stor uppslutning på invigning av Lilla ån


Aron Mikael Sik 2022-08-29

Talade gjorde Lill Jansson (L) och Madeleine Jonsson (MP) från hälso- och sjukvårdsnämnden. Glada barn klippte de officiella invigningsbanden.
Bild:Aron Mikael Sik
Talade gjorde Lill Jansson (L) och Madeleine Jonsson (MP) från hälso- och sjukvårdsnämnden. Glada barn klippte de officiella invigningsbanden.

LERUM | Politiker, personal, föräldrar och barn närvarade vid invigningen av den nya familjecentralen Lilla ån i Floda. Det hölls tal och bjöds på fika innan det var dags för den officiella bandklippningen som barnen stod för.

– Det är väldigt bra att vi kan samordna så många kompetenser under samma tak och dessutom erbjuda en mötesplats för nyblivna föräldrar och deras barn, säger kommunalråd Lill Jansson (L).
Solen gassar när folk samlas utanför fastigheten vid Rurik Holms väg i Floda för att inviga Lilla ån.

På plats är politiker från både Västra Götalandsregionen och Lerums kommun och Lill Jansson berättar att den nya centralen är resultatet av flera års politiskt arbete.
– Vi har drivit frågan i kommunstyrelsen redan förra mandatperioden och det har varit en stor enighet bland partierna. Dessutom vilar beslutet på en nationell utredning om familjecentralens funktion i samhället och vi har ju väldigt goda erfarenheter från den som funnits i Gråbo sedan 2009. Det finns ingen anledning att denna kommer fungera sämre, säger hon.

Familjecentralen är en öppen verksamhet ämnad åt föräldrar med barn i åldern 0–6 år. Det är ett samarbete mellan regionen och Lerums kommun och verksamheten erbjuder socionomer, barnmorskor, BVC-sjuksköterskor och öppen förskola. Nyblivna föräldrar kan få råd och stöd och delta i föräldragrupper där även barnen kan få träffa andra barn i samma ålder.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.