Valmingel med företagarfokus i Lerum


Aron Mikael Sik 2022-08-25

Föreläsare Anna Svenstig, från Svenstigs Bil, föreläste igår på Brasserie Stationen om generationsväxling. På kvällens \
Bild:Privat

Föreläsare Anna Svenstig, från Svenstigs Bil, föreläste igår på Brasserie Stationen om generationsväxling. På kvällens "Valbar" är det Lars Martinsson, från Jaktia, som föreläser på Mugwort BBQ i Gråbo.Bild:Privat

Bild:Privat

LERUM | Företagarföreningarna i Lerum arrangerar evenemang för valmingel, föreläsningar och after work innan valet. "Valbarerna" avrundas den 25 augusti på Mugworts BBQ i Gråbo och grand finale är på Dergårdsteatern med partiutfrågning och föreläsningar av Anna Strömwall från Landvetter flygplats och Johan Trouvé från Västsvenska Handelskammaren.

Det är mångsysslaren Qlaez Wennberg som tillsammans med Företagarna Lerum Företagsföreningen i Lerums kommun (FFLK) Centrumföreningen i Lerum, Nyföretagarcentrum och Gråbo företagarförening som ligger bakom valevenemangen. Man kallar konceptet "Valbarer" och det har hittills hållit fyra olika tillfällen med föreläsningnar och efterföljande mingel och after work på rad olika ställen i kommunen.

– Det började med att vi var på Nellies i Sjövik. Det var ju Jan Hagström som drev bensinmacken förut, han höll ju på i 54 år och nu är det en entrepenör som tagit över driften och i samband med det fick de ett nytt bensintillstånd, de har gjort en rockabilly-bar och öppnat en amerikansk diner. Vi har ju försökt täcka in hela kommunen i satsningen, säger Qlaez Wennberg.

Med på tåget har man även fått Bil-Nilsson, som sponsor, och bjudit på öl och mat vilket enligt Wennberg har varit väldigt uppskattat och lockat många besökare. Valbarerna har fortsatt hela förra veckan in i nuvarande med liknande föreläsningar från bland andra Glömda Äpplen och Aquaponics på Garveriet och Anna Svenstig från Svenstigs Bil på Brasserie Stationen i Lerums centrum. Svenstig är enligt Wennberg något av en doldis i hemkommunen men har framgångsrikt hanterat generationsväxlingen i företaget och är även styrelseordförande i koncernen.

Torsdagen den 25 klockan 19.00 anordnas den sista "Valbar" på Mugworts BBQ i Gråbo dit Lars Martinsson från Jaktia som utnämndes till Årets franchisekedja i Sverige.

– Ikväll är den sista "Valbar" och Bil-Nilsson kommer återigen visa upp bilar utanför Mugworts och erbjuda medlemmar i Företagarna förmånliga rabatter. Det bjuds på öl och lite mat och blir såklart även mingel och after work efter föreläsningen, fortsätter Qlaez.

Tisdagen den 30 augusti klockan 19.00 avslutas det hela med en stor partiutfrågning på Dergårdsteatern. Också där är det fritt inträde och det bjuds på tilltugg, men för det krävs föranmälan. Se Företagarna i Lerums hemsida för det.

Skattepolitiksexperten Patrick Krassén från Företagarnas riksorganisation kommer att moderera utfrågningen som föregås av två föreläsningar. Det är flygplatschef på Landvetter flygplats, Anna Strömwall, och vd för Västsvenska Handelskammaren, Johan Trouvé, som gästar avslutningen.

– Det har varit väldigt bra hela vägen, braksuccé får man säga. Det varit fullsatt nästan varje gång, på Brasserie Stationen igår var det helt smockfullt. Vi är jättenöjda hur det har rullat på totalt sett och hoppas att det lockar många till Dergården nästa vecka, säger Qlaez Wennberg.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.