Hindåsbon Jesper frontar Mars 79 – som gått till final i P4 Nästa


Hanna Uhlin 2023-05-25

<span>Mars 79 är finalister i musiktävlingen P4 Nästa Göteborg som avgörs på Bergsjöns kulturhus imorgon. Bandets sångare är Jesper Herbertsson från Hindås. Regerande mästare i P4 Nästa Göteborg är Astian från Mölnlycke, som också kommer att uppträda under finaleventet.</span>
Bild:Philip Holmsten
Mars 79 är finalister i musiktävlingen P4 Nästa Göteborg som avgörs på Bergsjöns kulturhus imorgon. Bandets sångare är Jesper Herbertsson från Hindås. Regerande mästare i P4 Nästa Göteborg är Astian från Mölnlycke, som också kommer att uppträda under finaleventet.

KULTUR & NÖJE | Jesper Herbertsson från Hindås frontar bandet Mars 79 som är en av fem finalister i årets upplaga av P4 Nästa Göteborg. Imorgon (26 maj) avgörs musiktävlingen som sänds direkt från Bergsjöns kulturhus.

 

Mars 79 har spelat ihop i ett drygt år och skriver egna 90-talsosande låtar som för tankarna till klassiska grungeband som Nirvana och Soundgarden. Den 17 maj släppte bandet sin första EP som nu finns på Spotify och andra streamingtjänster.

Jesper Herbertsson står för sång, låttexter och gitarr och bandkompisarna Oskar Wickberg och Henrik Malmström bidrar med trummor och bas.

– Jag försöker skriva bra låtar som är tidlösa och inte så genrebundna, men det är 90-talet och grungen som vi har hämtat inspiration ifrån när vi försökte hitta en gemensam nämnare mellan oss tre, säger Jesper.Mars 79 har spelats i P4 sedan början på maj och är en av de fem finalisterna som nu ska göra upp i morgondagens final av P4 Nästa Göteborg. Vinnaren röstas fram av kanalens lyssnare och går vidare till riksfinalen av P4 Nästa som sänds senare i sommar. 


– Det är lite nervöst men vi har repat igenom så det ska nog gå bra, säger Jesper.Vad säger magkänslan? Hur tror du att det kommer gå?
– Det kommer nog gå bra, men jag tror inte att vi kommer vinna. Det är definitivt en låt som är otroligt mycket bättre, skrattar Jesper och tillägger att deltagandet ändå för mycket gott med sig.

– Det är såklart roligt för det första. Sedan innebär ju tävlingen lite publicitet och det behöver man när man håller på med en genre som nästan är död. Rockmusik är ju inte så inne idag.Finalen av P4 Nästa Göteborg sänds imorgon fredag den 26 maj. Finalisternas låtar ligger uppe på P4 Göteborgs hemsida och röstningen sker via sms eller telefon.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.