Artisten Ida Redig släpper ny sommarhit


Ella Sandén 2023-05-26

Idag släpper artisten Ida Redig nya sommarhiten “Regniga nätter, soliga dagar”.
Bild:Pressbild
Idag släpper artisten Ida Redig nya sommarhiten “Regniga nätter, soliga dagar”.

KULTUR & NÖJE | Ida Redigs nya låt släpps idag och är en del av en kommande EP till hösten. Göteborgsartisten har släppt låtar på Spotify i 13 år och har bland annat gjort musik till filmer och reklam. 2018 var hon även med i Melodifestivalen med låten “Allting som vi sa”, och nu släpper hon alltså låten “Regniga nätter, soliga dagar”.

 

Vad handlar nya låten om?
– En klassisk sommarlåt, jag kände att jag ville göra en låt som andas sommar rakt igenom, och den handlar egentligen om att man bara vill sola och bada och det spelar ingen roll om det är regniga nätter eller soliga dagar. En glad låt som man får bra känsla av när man lyssnar på.

Verkar folk taggade och är du taggad?
– Ja, men folk verkar väldigt taggade faktiskt, jag har varit väldigt sparsmakad med att ge teasers på den här låten den här gången, men i veckan har jag faktiskt inofficiellt lagt ut bitar av refrängen på Tiktok, och där har responsen varit väldigt bra. Alla som lyssnat på den har sagt att det är en väldigt bra låt.

– Framför allt är jag väldigt taggad, jag tycker det här är en jättebra låt precis som alla andra låtar på EP:n, så det känns väldigt bra i magen. Det är alltid kul att släppa musik. Det och att spela live är betalningen för alla sena nätter och allt slit när man skriver musik.

Ida har i genomsnitt 80 000 lyssnare i månaden på Spotify och den mest spelade låten är en singel från 2013 som heter "Everywhere" och har över åtta miljoner lyssningar totalt. Den nya låten har hon skrivit och producerat tillsammans med Kristoffer Östergren som också varit med och skrivit flera andra av hennes låtar.

– Han och jag skriver väldigt mycket ihop, han var med och skrev mitt album 2014 “Thou shall not be a pussy”. Sen var det några år när vi inte skrev när jag började skriva på svenska och han fortsatte på engelska, men sen tog vi upp kontakten för några år sen och så har vi börjat skriva ihop, och då har vi väldigt roligt. Vi klickar väldigt bra musikaliskt och vi låter varandra vara som vi är. Framför allt har vi väldigt kul och skriver väldigt bra musik.

Vad är planen efter EP:n?
– Ett album, vilket EP:n kommer att vara en del av. Sen finns det ju aldrig något slut på det, man jobbar alltid framåt och skriver ny musik. Annars har jag andra planer som att komma in mer i TV och börja skådespela så man har alltid långsiktiga planer. Den här låten släpper jag nu, men jag har ju varit färdig med den länge och hoppat till nästa grej i studion så man jobbar hela tiden parallellt med olika saker, nya projekt, nya låtar och sånt. Framåt.


Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.