Årets Filurpris till Sissela Kyle: "Ärofyllt att få denna utmärkelsen"


Johanna Berglund 2023-06-02

Sissela Kyle, uppvuxen i Lexby, har tilldelats Monica Zätas Filurpris för att hon gör \
Bild: Tommy Holl (arkivbild)
Sissela Kyle, uppvuxen i Lexby, har tilldelats Monica Zätas Filurpris för att hon gör "Sverige lite bättre och roligare. Och oss själva lite klokare".

NÖJE | Partilledottern, skådespelaren och regissören Sissela Kyle blir tilldelad årets ”Filurpris” av Monica Zetterlunds minnesfond. Syftet med Filurpriset är att uppmärksamma musiker och artister som verkar i Monicas anda. Motiveringen till prisvinnaren är att hon gör ”Sverige lite bättre och roligare. Och oss själva lite klokare”.

 

I en intervju med Lokalpressen säger Sissela att motiveringen var fint formulerad och att det känns bra att hennes arbete blir uppmärksammat på detta sätt.

– Det är självklart väldigt roligt och ärofyllt att få denna utmärkelsen, Monica Zäta är en stor idol och förebild för mig.

I övrigt är Sissela Kyle just nu aktuell som konferencier på Göteborg stads 400-årsfriande. Prisutdelningen hålls i september, då ska även gitarristen Max Schultz och pianisten Britta Virves motta 2023 års Monica Zetterlund-stipendier på 60 000 kronor respektive 40 000 kronor.

FAKTA

Monica Zetterlund-sällskapets styrelsemedlemmen Tom Alandh har formulerat följande motivering till Filurprisvinnaren Sissela Kyle:
”Hennes namn är som en viskning eller som en ljum sommarkväll, men hennes tunga är rakbladsvass. Ändå skär vår Filur aldrig huvudet av de korkskalliga och aldrig att hon strimlar de uppblåsta. Inte skada bara skratta. Ty hennes vapen är humorn, laddad med allvar.

Men ingen lösnäsa på vår Filur, inga skramlande bjällror, för hon är ironiernas drottning, och lågmält och elegant sätter hon dumbommarna i skamvrån och fördomarna får pyspunka. Och så får hon oss både att skratta och tänka. Och hon gör Sverige lite bättre och roligare. Och oss själva lite klokare, eller i alla fall, lite mindre dumma. Monica hade gjort en frivolt om hon hört hennes namn. Sissela Kyle!!!”

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.