Viktig seger för FBC Lerum

Denny Bågenholm 2023-02-16

Lerum vinner ytterligare en måstematch i allsvenskan södra.
Bild:FBC Lerum

SPORT | Det är några få matcher kvar i serien och Lerum ligger oroväckande illa till när laget balanserar på kvalstrecket likt Linus på linjen. Under onsdagskvällen reste laget till Jönköping när omgång 19 skulle fullbordas. Hovslätt parkerade på platsen precis ovanför i Allsvenskan södra. Lerum visade både klass och styrka när man åkte hem efter 7-3 seger och tre sköna poäng.

Lerum som hade gjort en tränarförändring under veckan när assisterande tränare Sebastian Idehed lämnade laget och Johan ”Joey” Hassdal klev in och assisterar Anton Olofsson under de kommande matcherna.

Lerum inleder matchen precis som det var tänkt och tar snabbt ledningen. Hovslätt trycker på för reducering och som ett brev på posten stod det 1-1 på resultattavlan efter knappa sex minuter. Ledningen återtogs efter en fin spelmässig sekvens där Tim Sandblom stod för ett kyligt avslut och rullade in bollen bakom Hovslätts målvakt. Lerum står rätt defensivt och håller huvudet kallt i anfall vilket resulterar i två mål till under första perioden, halvtidsresultat, 3-1 till Lerum.

Hovslätt reducerar direkt i början på andra perioden innan Anton Svanberg skickar in 4-2, resten av perioden står och väger men går ändå till Lerum. För innan period två är till ända gör Victor Johansson en fin prestation med ett distinkt avslut rätt i krysset, 5-3 efter två perioder.

Period tre börjar med ett böljande spel där Lerum får matchens tredje utvisning. Hovslätt tar inte vara på chansen och strax efteråt är det numerärt överläge för Lerum. Lerum gör det bättre och utökar till 6-3 genom Joakim Fors. Klockan går och med drygt fyra minuter kvar tar hemmalaget timeout. Hovslätt plockar ut målvakten. Lerum står upp som en man och släpper inte till något bakåt. Ludvig Gustavsson lyfter in 7-3 i öppet mål och tre otroligt tunga och efterlängtade poäng med hem till Lerum.