Janne Ekman bjuder på ”grön medicin”


Leif Lundvall 2023-02-13

Friluftsmänniskan Janne Ekman har av Lokalpressen tilldelats Årets Specialpris 2022. Janne har lett en vandringsgrupp på onsdagarna sedan 2012. På onsdag blir det vandring nummer 253.
Bild:Leif Lundvall
Friluftsmänniskan Janne Ekman har av Lokalpressen tilldelats Årets Specialpris 2022. Janne har lett en vandringsgrupp på onsdagarna sedan 2012. På onsdag blir det vandring nummer 253.

SPORT | Friluftsmänniskan Janne Ekman har lett över 250 vandringar under de senaste elva åren och dessutom lagt åtskilliga ideella timmar på att sköta om och förbättra vandringslederna i Lexbybergen. Alla pristagare får sina priser på lördag i Partille Arena under Sävehofs matcher.

 

Nu tilldelas han Årets Specialpris av Lokalpressen Partille.
– Åh, Kyss Karlsson. Jag finner inte ord riktigt men det här var ju jätteroligt. Vi ger varandra så sällan beröm och detta var väldigt överraskande. Att få bekräftelse på något man gör tror jag är välkommet hos oss alla, säger Janne Ekman.

Janne började arrangera sina onsdagsvandringar 2012 och nu är de uppskattade ”Jannevandringarna” inne på sitt elfte år.
– Vi är uppemot trettio personer som samlas varje onsdag och som vandrar på någon fin led i Göteborgsområdet. Året om sånär som på jul och mitt i sommaren.

Janne försöker oftast hitta nya ställen men de går också en hel del fina repriser. Eftersom vandringarna är på dagtid så består gruppen mestadels av pensionärer och andra daglediga som tillsammans kan komma ut i naturen och umgås.
– Vi går ofta sju till nio kilometer och ibland en mil. Fika är viktigt och jag har också alltid med mig frukt till alla. Vi har i stort sett bara en regel och det är att alla ska komma i tid. Ingen akademisk kvart utan klockan tio drar vi i väg.

Eldsjälen får mycket uppskattning av deltagarna för att han ger dem en dos av ”grön medicin”. Favoritlederna är många i Göteborg med omnejd. Ibland är gruppen i Alingsås, ibland i Kungsbacka och ibland i Hindås.
– Bokskogen i Guddehjelm är fin, likaså Hjortmarka i Alingsås och Promemare i Marstrand på sommaren. Kåsjön runt är också en favorit men den led som ligger mig allra varmast om hjärtat är den svartvita i Paradisskogen eller som det också heter Lexbybergen.

Läs mer i tidningen >>>

Årets Idrottare prisas i Partille Arena på lördag

För tolfte året i rad har ”Årets idrottare i Partille” utsetts och pristagarna har sedan årsskiftet presenterats här i Lokalpressen.

De fem pristagarna för 2022 är Jamina Roberts, Daniella Eshagi, Kim Roland, Janne Ekman och FBC Partilles damlag och de kommer att få sin välförtjänta hyllning nu på lördag den 18 mars i Partille Arena.

Lokalpressens uppvaktning kommer att ske i samband med att IK Sävehofs båda lag spelar match. Herrarna möter OV Helsingborg klockan 14.30 och därefter möter damlaget Kristianstad HK klockan 16.15

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.