Damerna vann i Västerås


Denny Bågenholm 2023-02-12

Glädjen visste inga gränser när Pixbo besegrade Västerås Rönnby på bortaplan med 4-2.
Bild:D-foto
Glädjen visste inga gränser när Pixbo besegrade Västerås Rönnby på bortaplan med 4-2.

SPORT | Pixbos damer åkte till Västerås för en svår bortamatch mot serietrean Västerås Rönnby IBK. Efter att ha kontrollerat första perioden var laget i ledning med 3-0. När slutsignalen gick stod det 4-2 på tavlan till Pixbo, nu är det bara fyra poäng upp till serieledning.

– Vi gör en okej insats, ingen fullträff men jag är nöjd, säger Jonas Gustafsson efter matchen.


 

Pixbo lämnade Wallenstam Arena redan 05.30 på lördagsmorgonen – något som kan ställa till det rejält under tidiga bortamatcher och många timmar i buss. Nu hade Pixbo laddat på bättre än hemmalaget som såg sömniga ut i första perioden. Målen trillar in i en jämn ström och i paus står det 3-0 till Pixbo efter 13-2 i skott.

– Västerås är troligtvis det laget vi får möta om vi går till semifinal och spelar vi som i första perioden ska det inte vara omöjligt att vi tar oss till final och då blir det säkert Thorengruppen igen som står för motståndet, säger tränaren Jonas Gustafsson.

Nu är det tre perioder i en innebandymatch och i andra vaknar Västerås samtidigt som det blir väl mycket slarv av Pixbos damer. Rönnby reducerar tidigt till 3-2 och det ser villrådigt ut för rävarna.

– Spelar vi som i andra perioden blir det verkligen inget finalspel. Vi tappar bollar och det är för många spelvändningar. Västerås gör det väldigt bra i andra och de straffar oss på våra egna misstag. En period vi tar med oss som exempel på hur vi inte ska spela, fortsätter Jonas.

Tredje perioden har precis börjat när Klara Loneberg får peta in 4-2 och sedan börjar en jakt av hemmalaget för att reducera. Med två minuter kvar tar Rönnby ut målvakten. Pixbo försvarar sig bra och några fler mål blir det inte. Pixbo har nu vunnit de senaste fem matcherna.

– Västerås har fått plocka ihop sin trupp under fler år med de spelare de vill ha för att spela en snabb och kontringsinriktad innebandy. Det är högst troligt att vi får möta dem i en eventuell semifinal och där känner jag att vi bestämmer förutsättningarna. Även om vi skulle hamna i ett underläge kan vi vända och vinna. Det var självklart ett psykologiskt övertag att vinna lördagens match, fortsätter Jonas.

Spelet ni visade upp igår, håller det för en final?
– Absolut det vi visade upp i första perioden, sedan går vi ner oss och släpper två mål men det är mer beroende på att vi tappar skärpan och inte för att Rönnby blir bättre. Vi kommer att kontrollera skeendet i en semifinal om det blir Västerås Rönnby IBK som står för motståndet, avslutar Jonas.

Även Pixbos herrar spelar hemmamatch mot Helsingborg där Pixbo har ledningen med både 7-4 och 9-8 men får ändå tillslut se sig besegrade i sudden med 9-10.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.