Gustaf Wedberg återvänder till Sävehof


Denny Bågenholm 2023-02-16

Gustaf Wedberg från sin senaste säsong i Sävehof, säsongen 2020. Han tog även ett SM-guld med Sävehof innan han flyttade till Hallby.
Bild:Arkivbild / Idrottsfoto
Gustaf Wedberg från sin senaste säsong i Sävehof, säsongen 2020. Han tog även ett SM-guld med Sävehof innan han flyttade till Hallby.

SPORT | Gustaf Wedberg, handbollsfostrad i Sävehof. Som har de senaste två åren spelat i Hallby återvänder nu till Sävehof nästa säsong, han har skrivit kontrakt på två år.

– Det känns inspirerande och fantastiskt roligt att komma tillbaka. Det är min moderklubb, säger Gustaf.


 

– Sävehof är föreningen jag växte upp i. I och med att jag spelat i klubben tidigare så vet jag vad det innebär att vara Sävehof spelare. Professionaliteten och vinnarkulturen som sitter i väggarna triggar mig. Jag ser fram emot att spela i den gulsvarta tröjan nästa säsong, fortsätter Gustaf Wedberg.

Gustafs säsong i Hallby har varit väldigt positv och har redan gjort 94 mål vilket är flest hittills under hans karriär. Detta gör att han hamnar på en fin andraplats på högerkanten bara slagen av spelaren han ska ersätta nästa säsong. Sävehofs lagkapten Sebastian Karlsson som lämnar för spel i Montpellier.

– Vi tycker Gustaf har tagit de kliven vi och han själv hade hoppats på under sina år i Hallby. Där har han blivit en av ligans bästa kantspelare. Gustaf är en spelare och person som vi vill ha hos oss med sin grymma träningsmentalitet och ett stort Sävehofhjärta, säger Jonathan Stenbäcken, elitansvarig i Sävehof.

Gustaf är son till den tidigare elitspelaren och Sävehoftränaren Robert Wedberg som idag är Generalsekreterare i Svenska Handbollsförbundet. Gustaf började handbollskolan 2006 i Sävehof och hade då pappa Robert som tränare. Mamma Marie har även hon mycket handboll i sig som spelare och sedan som sjukgynmast för Handbollslandslaget och för Sävehof.

– Känns kul och helt rätt att ta tillbaka Gustaf. Vi har alltid haft stor tro på honom men insåg för något år sedan att han behövde mer speltid för att ta det där sista steget och bli en toppspelare i elitserien på sin position. Han och Hallby har tillsammans tagit honom dit, och då känns han som den perfekta ersättaren till Sebbe Karlsson. Kommer att bidra starkt till den kultur vi vill ha i det här laget på många sätt. Nu ska vi fortsätta jobba hårt ihop för att ta nya steg framåt, säger Michael Apelgren, herrtränare IK sävehof.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.