Utjämnat i finalserien

Denny Bågenholm 2024-05-23

Ystad var starkast i andra finalmatchen och serien är utjämnad till 1-1 i matcher.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Sävehof och Ystads har båda en vinst var efter de två första matcherna i SM-finalserien. Onsdagsmatchen i Skåne slutade med en förlust för Sävehof, 26–30.

Det första finalmötet mot Ystad var en jämn kamp som Sävehof lyckades vinna med ett mål. När lagen möttes igen på onsdagen blev det återigen en tuff match. Hemmalaget Ystad ledde med 16–15 i paus i Ystad Arena.

I början av andra halvlek tappade Sävehof två frilägen som Ystad utnyttjade. Skånelaget gjorde fem av de sex första målen efter pausen, vilket skapade en uppförsbacke för Sävehof. Michael Apelgrens lag kämpade metodiskt och reducerade underläget så att det endast skiljde ett mål med knappt tjugo minuter kvar.

Gustaf Wedberg kvitterade till 22–22 med knappt en kvart kvar. Lagen stod också lika vid 24–24, men Ystad lyckades skapa en tillräcklig marginal för att slutligen vinna med 30–26.

Nästa match spelas på fredag när finalserien återvänder till Partille för match tre. Avkast i arenan sker klockan 18:00.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.