Sävehof mot SM-guld

Denny Bågenholm 2024-05-22

Nina Koppang blev bästa målskytt med sex mål strax före Amanda Källström som fick mycket speltid och gjorde fem mål.
Bild:Tommy Holl

PARTILLE | Efter att Sävehof vunnit ytterligare en match, nu på bortaplan mot Önnered så är nu Partillelaget bara en seger från ett nytt SM-guld. Segermarginalen igår blev nio bollar när Sävehof joggade hem matchen med 32-23.

Två dagar efter den triumferande segern i Partille var det på tisdagskvällen dags för finalserien mot Önnered att fortsätta. Sävehof stormade ut ur startblocken i den andra matchen mellan lagen och tog en imponerande ledning med 8–5 efter knappt tio minuters spel.

Amanda Källström satte verkligen sin prägel på matchen, särskilt i den första halvleken. Hennes inhopp var fyllt av självförtroende och beslutsamhet, och hon agerade med en självklarhet som smittade av sig på hela laget. Tack vare Källström och hennes lagkamraters strålande insatser hade Sävehof en trygg ledning med 17–13 efter de första 30 minuterna.

I den första finalen var Johanna Bundsen helt lysande, och den här kvällen var inget undantag. Hon fortsatte sitt imponerande spel och höjde sin räddningsprocent till över 50 i början av den andra halvleken, vilket gav laget ytterligare energi.

Efter paus var det till en början sällan bollen fann nätet, men när målen började komma var det Sävehof som utnyttjade läget bäst och utökade sin ledning. Stina Wiksfors bidrog till en marginal på tio mål när hon, efter ett snabbt och exakt passningsspel, frispelades och lugnt kunde sätta 28–18 från linjen.

Segermarginalen slutade till slut på imponerande nio mål när Sävehof besegrade Önnered med 32–23. Två raka vinster innebär en 2–0 ledning i matchserien, vilket ger Sävehof möjligheten att avgöra finalserien redan på torsdag i Partille Arena. Med denna form och lagets fantastiska prestationer är det svårt att inte vara optimistisk inför kommande matcher.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.