Tung SM-finaltorsk för Pixboherrarna: "Lider med gubbarna"


Jonas Bengtsson 2024-04-27

Det var Storvreta som fick jubla mest, då Uppsalalaget vann SM-finalen mot Pixbo.
Bild:AC Kårhag
Det var Storvreta som fick jubla mest, då Uppsalalaget vann SM-finalen mot Pixbo.

Pixbokaptenen Gustav Fritzell in action under dagens SM-finalmatch på Friends Arena.
Bild:AC Kårhag
Pixbokaptenen Gustav Fritzell in action under dagens SM-finalmatch på Friends Arena.

SPORT | Pixbo hade chans på dubbelguld – men det blev istället tröstpris och två silver på innebandyns stora SM-finaldag på Friends Arena. För precis som damerna förlorade även herrarna sin final: 5–8 mot Storvreta.

– Det är en väldig besvikelse, för jag hade verkligen hoppats på ett annat slut och jag tycker att vi förtjänar det, säger Pixbos lagkapten Gustav Fritzell.


 

Pixbos herrar jagade sitt första SM-guld på 21 år efter ett starkt slutspel där man först slog ut Linköping i kvartsfinalen och därefter fjolårsfinalisten Falun i semifinalen. Men precis som Falun gjorde 2023, så gjorde Pixbo detsamma i dag: Förlorade SM-finalen mot Storvreta.

Uppsalalaget tog tidigt ledningen i matchen och släppte därefter aldrig in Pixbo. 1–3 var ställningen efter första perioden sedan Mölnlyckegängets Oskar Weissbach reducerat. Det för dagen helvita Pixbo kämpade tappert men kom aldrig närmare än ett måls marginal. Efter Daniel Kalentuns 2–3-skott fick Pixbo guldkontakt men ett psykologiskt jobbigt 2–4-mål kom med bara 19 sekunder kvar av andra perioden.

I den tredje och sista perioden pressade Pixbo enormt, men Storvreta kontrade sylvasst och det var underläge 2–6 med fyra minuter kvar att spela då det blev spännande igen när Pixbo började göra mål efter att ha plockat ut målvakten: Arvid Äse 2 mål och Felix Lanver 1 mål.

Med 1 minut och 11 sekunder kvar var ställningen 5–7. Men det blev till slut 5–8 som slutresultat när Storvreta avslutade med att göra sitt andra mål i öppen bur – till stor besvikelse i Pixbolägret.

– Det är tungt såklart så här kort inpå efteråt. Vi ville verkligen gå för det, men lyckas inte tillräckligt bra idag, säger Pixbomålvakten Jon Hedlund efter matchen.

Vad säger du om på matchen?

– Jag tycker att vi bjuder på alldeles för mycket i första perioden. De leder rättvist med 3–1 efter första och det är för dåligt av oss. De är försvarsstarka och tre mål är för mycket att släppa i en period. Vi kommer inte kunna äta ikapp det så enkelt, säger Jon och fortsätter:

– Sen tycker jag att vi gör andra perioden ganska bra. Tredje är också okej. För jag upplever att vi radar upp ramträffar som inte vill in. Men det räcker inte.

Hur ser du på säsongen med ett cupguld och ett SM-silver?

– Svårt att svara på det just nu. Men det är klart att det är bättre än vad det har varit tidigare. Sen är det ju den här matchen man ville vinna mest av allt, och det är den känslan som är starkast just nu, säger Jon Hedlund.

Samma fråga ställdes även till teamledare Thomas Hammar Andersson och lagkapten Gustav Frtizell.

– Vi kanske kunde switchat de två. Så vi hade haft SM-guldet och cup-silvret, säger teamledaren Thomas.

– Det är rätt mörkt just nu tyvärr. Det var ju två scenarier idag och det blev tyvärr det dåliga scenariet. Jag hade verkligen sett fram emot att vi skulle stå och hoppa på podiet där och få fira med våra fans. Men tyvärr blev det inte så, säger en väldigt känslosam Fritzell i mixade zonen efter att medaljerna delats ut.

– Det är många fina gubbar i laget som är riktigt jäkla underbara och jag hade hoppats att vi skulle få fira och glädjas nu och ha en riktigt jävla fin kväll, men det blir tyvärr inte så. Så det är tungt och jobbigt.

Vad säger du om grabbarnas och lagets insats här idag?

– Vi börjar svagt men sen tycker jag att vi kommer in i det. Jag tycker det är många som verkligen gör det bra där ute och vi kommer upp i en fin nivå, men tyvärr var vi inte tillräckligt bra och jag lider med gubbarna, säger Gustav som avslutar med att ge beröm till Pixboklacken.

– De är jättefina. Ett underbart stöd och vi känner verkligen stödet från dem. Så det är en av de fina grejerna med idag.

Thomas Hammar Andersson är såklart besviken över finalförlusten men ser ljust på framtiden och menar att laget ska vara stolt över en jättefin säsong.

– De har varit duktiga och gjort en bra propaganda för sporten. Men Storvreta var kanske lite bättre. Vi får inte bjuda dem på lägen och det var lite finalnerver i början. Så de fick ett försprång och det var det de inte skulle få. Sen tycker jag att vi tar över från andra perioden och andra och tredje är ju våra.

Vad skiljer lagen åt?

– Jag tror nog att det var faktiskt lite rutin. Det var så länge sedan som vi var i final. Det tog en period för oss att komma igång och det har vi inte råd med mot sådana lag.

Hur känns det inför framtiden med det här laget?

– Stannar bara alla kvar så tror jag att det kommer att bli jättekul. Det är ju det som vi inte vet, alla drar i våra spelare och det är ju så med den här sporten, säger Thomas Hammar Andersson.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.