Gzim Salihi till Alingsås HK


Denny Bågenholm 2024-04-30

Gzim Salihi är klar för Alingsås efter ett år i Amo HK, innan dess var han i Sävehof under hela sin ungdomstid.
Bild:Alingsås HK
Gzim Salihi är klar för Alingsås efter ett år i Amo HK, innan dess var han i Sävehof under hela sin ungdomstid.

SPORT | Alingsås har lyckats säkra ett tvåårsavtal med Gzim Salihi, en erfaren högernia, som kommer från Amo HK. Han har tidigare spelat nio säsonger i Handbollsligan, han är känd för sin förmåga att göra mål och hade en betydande roll i Sävehof med både två SM-guld och USM-guld.

 

Han har Nödinge som moderklubb precis som syskonen Sofia och Erik Hvenfeldt och tillbringade åtta säsonger i Sävehof innan han flyttade till Amo HK förra säsongen. Trots att han var skadad under säsongens första halva, lyckades han göra 53 mål under resterande matcher, inklusive nio avgörande mål i en match mot Alingsås i Estrad som hjälpte Amo att säkra sitt kontrakt i Handbollsligan. Nästa säsong kommer Salihi att representera Alingsås, istället för att möta dem på planen.

– Jag vill komma hemåt och då är Alingsås ett bra alternativ. Jag har pratat mycket med tränarparet och de har något spännande på gång. Jag lockas av deras sätt att se på handboll som är modernt och taktiskt med mycket video som verktyg. Alingsås känns som en familjär förening och staden Alingsås verkar älska handboll, säger Gzim Salihi som även kommer att bosätta sig i staden.

Värvningen av Gzim Salihi har gjorts möjlig genom att Club 10 återigen stöttar ekonomiskt via en punktinsats. De bidrar denna gång till att värva en spelare som under sina år i högsta ligan spelat 186 matcher och svarat för 516 mål. Säsongerna i Sävehof gav dessutom två SM-guld.

– Jag hoppas kunna bidra med min rutin men även med ett smart spelsätt. Jag kan fortfarande utvecklas både offensivt och defensivt och det tror jag att Mattias och William kan hjälpa mig med, säger Gzim Salihi, som har en A-landskamp och 36 U-kamper på sitt cv.

– Det är ett spännande lagbygge med många unga spelare men även en del rutin. Vi ska absolut satsa på att vara med i toppen och slåss om SM-guld. Det är i vilket fall dit jag ställer siktet. Förhoppningsvis kommer det mycket publik till Estrad för det är mycket svårare att spela här som motståndare när det är fullt på läktaren, säger Gzim Salihi.

– Vi är väldigt glada att Gzim väljer Alingsås. Han är en spelare av högsta snitt och tillsammans med Johan Nilsson kommer han att bilda seriens bästa par på högernio, men vi ser även en möjlighet att använda dem samtidigt. Gzim har vunnit en del i sin karriär och hans mentalitet blir viktig för vår målsättning att återigen slåss i toppen, säger Mattias Flodman, tränare.

Sportchefen Christer Mårtensson är nöjd med värvningen:
– En kanonvärvning som vi har jobbat hårt för att lösa och tack vare Club 10 blev det möjligt. Förutom några lärlingskontrakt så är vi nu klara med truppen och det känns väldigt bra.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.