Pixbobesvikelse efter ännu en finalförlust mot Thorengruppen


Jonas Bengtsson 2024-04-27

En besviken Pixbokapten (Moa Andersson) efter prisutdelningen.
Bild:AC Kårhag
En besviken Pixbokapten (Moa Andersson) efter prisutdelningen.

Pixbo hade starkt stöd hela dagen av den stora tillresta klacken.
Bild:AC Kårhag
Pixbo hade starkt stöd hela dagen av den stora tillresta klacken.

Pixbos Ellen Lundin under SM-finalen mot Thorengruppen.
Bild:AC Kårhag
Pixbos Ellen Lundin under SM-finalen mot Thorengruppen.

SPORT | Pixbodamerna hade behövt superkrafter  för återigen fanns inget motmedel när de ställdes mot sin kryptonit: Thorengruppen. SM-finalen i innebandy slutade med tennissiffrorna 3–6 och det var minst sagt deppigt hos ”Rävarna” efteråt.

– Det är otroligt tomt, det känns skit, säger Klara Loneberg.

– Det känns tungt, säger Moa Andersson.


 

Finalarenan var ny, men det var inget kamratligt Thorengruppen som Pixbo ställdes mot den här gängen heller inför rekordpubliken på Friends Arena. För Umeålaget kunde till slut ta sitt femte raka SM-guld (inkluderat en Iksu-vinst, som laget hette tidigare) då Pixbo var numret för litet. 3–6 blev slutställningen.

Ställningen var 1–2 inför sista perioden där ”Thoren” gjorde ett tidigt ryck till 1–4. Pixbo chansade med åtta minuter kvar genom att ta ut målvakten och fick till både en och två reduceringar till 3–4 genom Elisa Krupnova (två mål i finalen) och Emma Stenberg.

– Vi får en jättebra träff i sex mot femman men vi behöver sätta ännu fler för att komma i kapp. Vi får väl sota för dippen vi får i början av tredje perioden där de gör två snabba mål, säger Klara Loneberg.

– Vi tror på det hela vägen in. Det är så man ska göra. Vi krigade in i det sista, men det räcker inte, säger Moa Andersson efteråt i den mixade intervjuzonen.

Pixbo tryckte på för en kvittering, men med fenomenala Lara Heini på avbytarbänken så fick Umeålaget kontringschanser och satte dit bollen två gånger om i öppen bur. Spiken i kistan kom genom 3–6-målet med åtta sekunder kvar. Proceduren var alltså identisk med de tre senaste SM-finalerna då ”Thoren” drog det längsta strået medan Pixbo fick nöja sig med ett silver. En valör som lagkapten Moa berättade var allt annat än önskvärd.

– Det spelar ingen roll vilka det är som är motståndare. En silvermedalj är en silvermedalj. Vi ska vara stolta över resan vi har gjort de här fyra åren. Vårt guld kommer, men det är klart att det är tungt att säsong efter säsong få avsluta så här. Men vi kommer tillbaka, säger lagkapten Moa Andersson känslosamt efteråt i den mixade intervjuzonen.

– Vi har gjort en fantastisk säsong och jag ville se alla i laget med en guldmedalj istället. Just nu är det tungt, fortsätter hon.

Hur ser du på själva matchen?

– Det är en speciell match som alla andra finaler. Lite studsigt åt båda hållen. Det är små detaljer som avgör, och så har det varit i de andra matcherna också. Men det är svårt att summera, just nu är man bara tom, säger Moa.

Lagkamraten Klara Loneberg var så klart även hon besviken efteråt med ännu en silvermedalj runt halsen.

– Det suger. Det känns som att allt man har gjort hela säsongen är bortkastat. Vi har en så otroligt fin grupp och jag vill bara ge dem allt de förtjänar. Vilket verkligen är ett guld här idag.

Vad tycker du saknas i dag?

– Jag tycker att vi får dippar som vi har fått mot dem i tidigare matcher och det blir kostsamt mot ett så här bra lag, säger Klara.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.