Stjärnspelaren lämnar FBC Partille för konkurrenten


Jonas Bengtsson 2023-02-02

Rikard Eriksson har gjort 429 poäng på tolv SSL-säsonger och har även ett VM-guld på meritlistan. Han anslöt till FBC Partille inför förra säsongen, men avslutar denna vår i Warberg.
Bild:Leif Lundvall
Rikard Eriksson har gjort 429 poäng på tolv SSL-säsonger och har även ett VM-guld på meritlistan. Han anslöt till FBC Partille inför förra säsongen, men avslutar denna vår i Warberg.

Från svart till blå när Rickard återvänder till Warberg.
Bild:Warbergs IC
Från svart till blå när Rickard återvänder till Warberg.

SPORT | Nykomlingen FBC Partille har gjort en fin säsong i Allsvenskan Södra där man ligger på kvalplats till SSL. Men inför säsongsavslutningen tappar man den forne landslagsspelaren Rikard Eriksson till serieledaren Warbergs IC, där han spelat tidigare.

 

Rutinerade centern Rikard Eriksson har stått för 7 mål och 19 assist på 15 matcher med FBC Partille den här säsongen – som framöver ska tillbringas i Halland.

– Warbergs IC hörde av sig och var intresserad av att köpa loss mig inför sista delen av säsongen så tyckte jag det lät spännande och nu när vi i stort sett säkrat kontraktet så kändes det som att möjligheten fanns att köra med WIC, säger 33-åringen, som spenderat åtta säsonger i Warberg men även spelat i SSL för Mullsjö, till FBC Partilles hemsida.

Han säger även ett det varit ”en väldigt rolig tid med trollkarlarna”.
– Jag har trivts väldigt bra i laget och föreningen och blivit väldigt väl omhändertagen. Att få se stjärnor som Tobias Melkersson täcka skott, Hugo Arvidsson luckra upp försvar och Erik Ström snurra diverse målvakter har varit lite av dröm som gått i uppfyllelse.

Nykomlingen ”Wizards” är just nu fyra i tabellen vilket innebär kvalspel till SSL. Med sex omgångar kvar att spela har FBC Partille 27 poäng medan Warberg toppar på 38 poäng.

– Man får väl säga att vi har gjort en väldigt fin säsong hittills. Som nykomlingar och med många som inte spelat på denna nivån så tar det alltid tid innan man kommer in i tempot och förstår att det krävs att man spelar på ett annat sätt. Vi kan klappas oss på axeln att vi slagit alla topplag förutom Fagerhult, vilket är otroligt bra gjort. Förhoppningsvis fortsätter man på inslagna vägen och överraskar och vem vet om vi ses i kvalet.

Ordförande Ulf Andersson till FBC:s hemsida:
– Det har varit en ynnest att få ha Rikard Eriksson i vår förening. Han sätter nivån på träningar, lyfter sin omgivning i matcherna och är alltid förberedd och levererar när det som mest behövs. Rikard är den allra bästa spelare vi haft i ”Wizards”. Det kändes aldrig riktigt aktuellt att stoppa Rikard från ett positivt kval i den förening han representerat allra mest.

Till Warbergs hemsida säger Rikard Eriksson att:
– Jag kommer hit för att vinna så mina förväntningar är att vi ska vinna serien, vinna kvalet och gå upp till SSL samtidigt som vi ska ha jäkligt kul på vägen dit!




Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.