Baltichov kammade noll i Nolhaga

Denny Bågenholm 2023-02-04

Trots timeout gick det inte vägen utan det blev en bitter förlust mot lokalkonkurrenten Sörhaga.
Bild:Tommy Holl / Arkivbild

SPORT | Det var upplagt för derbydramatik när Baltichov mötte Sörhaga under fredagskvällen i Nolhaga. Baltichov vill åter till division 1 och Sörhaga har kommit smygande underifrån de senaste omgångarna. Det gick inte alls enligt plan.

Matchen började jämnt och trevande där lagen följs åt fram till 6-6 när Sörhaga kopplar greppet och gör snabbt fem raka mål till 11-6. Baltichov kommer närmare och i paus skiljer det två mål, 12-14.

I andra halvlek kontrollerar Sörhaga matchen och när Baltichov får lägen blir det ofta räddning eller block från ett inspirerat försvar i Sörhaga. Några poäng får inte Baltichov med sig hem till Lerum utan matchen slutar 23-28 och laget tappar mark i kampen om kvalplatserna till division 1. Det finns dock hopp om att knipa platsen som Skövde nu håller med samma poäng fast något bättre målskillnad. Det är sex matcher kvar innan ett eventuellt kval.

– Vi kommer aldrig riktigt in i matchen, vi gör för många tekniska fel och får inte tag i det bakå. Trots en mindre bra halvlek ligger vi bara under med två mål i paus. Andra halvlek är tung på alla sätt och vis, vi brister i försvarsspelet, och när vi väl får tag i bollen gör vi många tekniska fel i ostörda situationer. Framåt är det svårt att hitta vad som inte fungerar. När vi väl kommer till avslut står Sörhagas målvakt i vägen, säger Sebastian Martinez efter matchen.