Seger och 1 000 mål för lagkapten Karlsson


Frans Bergholtz 2023-02-02

Sebastian \
Bild:Denny Bågenholm
Sebastian "Sebbe" Karlsson fick fira ordentligt under onsdagen. 1 000 mål i Handbollsligan, bästa spelare i matchen och klar för franska Montpellier.

SPORT | Sävehof tågar vidare med ny vinst mot Malmö. Partillelaget ligger nu bara två poäng bakom serieledande Kristianstad med sju matcher kvar.

– Väldigt skönt att vi lyckades vinna, det var ganska risigt i början. Sen kom vi in i matchen och så fick vi övertaget, säger huvudtränaren Michael Apelgren.


 

Sävehof klev ut i Partille Arena under onsdagskvällen som storfavoriter när de skulle möta tiondeplacerade HK Malmö. Matchen startade dock knackigt för Sävehofs del när de redan efter sju minuter skulle ligga under med fem bollar och ett väldigt trubbigt anfallsspel.. Då valde Michael Apelgren att ta en timeout.
–  Vi fick snabbt ett stort underläge så vi fick ta en time out och lugna ner det lite. Men jag tyckte killarna var rätt så förnuftiga där och sen kom vi in i matchen och spelade vårt spel.

Efter Michaels timeout spelade Sävehof bättre med kvickare anfallspel och mer kreativitet och gick in i halvtidsvilan med en 14-12 ledning och en bra snabb start från Sävehof i den andra halvleken ledde till en fyramålsledning efter två minuter. Efter en fortsatt bra match kunde slutresultatet tillslut skrivas 31-25 till dem gulsvarta.

Varför lyckades ni vända och vinna idag?
– Jag tror att det beror på att vi behåller lugnet. Sen när vi kom lite längre in i matchen så har vi ett skönare tabelläge än vad dom har och då kan vi spela lite avslappnat. Sen så var Simon Möller jätteduktig i mål, då blir det roligt för oss, säger Michael Apelgren när Lokalpressen intervjuar honom direkt efter matchen.

Nästa match är ett derby mot HK Aranäs, en match som ofta brukar vara väldigt tuff. I den senaste drabbningen lagen sinsemellan drog Sävehof det längsta strået och besegrade Kungsbackalaget med 32-22.
– Den brukar vara ganska jobbig historiskt det är en lurig match eftersom det är derby och dom brukar ha den här känslan att de har allt att vinna.  Sen har de har ett väldigt svårt sju mot sex-spel så att vi måste göra en kanonmatch för att vinna den, säger Michael.

Michael Apelgren är inte bara huvudtränare för Sävehof, utan är även assisterande tränare för det svenska landslaget och var med under det just spelade VM.

Du är nyligen tillbaka från VM. Hur var det att vara där?
– Fantastiskt. Det var en otrolig stämning och otroliga matcher inför väldigt mycket folk så det var en otrolig upplevelse att vara med om.

Sävehofs nästa match spelas på lördag 16:00 Kungsbacka Sporthall mot Aranäs HK.

Sävehofs lagkapten Sebastian Karlsson får fira trippelt under kvällen. Fyra mål blev det och  med det kom han upp i 1 000 mål totalt i Sävehof under sin karriär. En karriär som tar sig nya vägar efter säsongen då det är klart att "Sebbe" lämnar Sävehof för den franska storklubben Montpellier som leder den franska ligan före Paris och Nantes. Han får även pris som bästa spelare i matchen mot Malmö. Lokalpressen önskar Sebastian Karlsson stort lycka till.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.