Baltichov vann viktig bortamatch

Denny Bågenholm 2023-02-02

Ida Levin Baltichovs mål radade upp räddningar i bortamatchen mot H43 Lund.
Bild:Tommy Holl / Arkivbild

SPORT | Damlaget åkte i helgen till Lund för en viktig bortamatch mot H43. Det blev ett tidigt underläge med 4-0 men Baltichov tar sig i kragen, vänder matchen och har ledningen med 17-10 i paus.

När andra halvlek börjar går Baltichov in samma fälla som drabbat laget vid tidigare tillfällen och H43 tillåts komma tillbaka i matchen och långsamt men säkert krymper avståndet till fyra bollar efter 45 minuter. Här tar Baltichov timeout och den visar sig vara viktig då laget stoppar H43 Lunds attacker med bra försvarsspel och en storspelande Ida Levin i målet. Baltichov håller undan och vinner säsongens åttonde seger med 30-25 och har en tydlig mittenposition i serien, elva härliga poäng ner till kvalstrecket. Baltichov spelar division 1 även nästa säsong.

– Vi vinner idag tack vare riktigt bra lagmoral och bra målvaktsspel av Ida som kämpar väl. Edith vikarierar bra på M6. Vi borde väl stängt matchen tidigare, men det viktiga är att vi tar två poäng,  säger tränare Morten Jensen på Baltichovs hemsida.