Tuff slutkamp för att hänga kvar i Allsvenskan


Frans Bergholtz 2023-02-01

FBC Lerums coach Anton Olofsson funderar på framtiden.
Bild:Arkivbild
FBC Lerums coach Anton Olofsson funderar på framtiden.

SPORT | FBC Lerum tog med sig en viktig poäng från matchen mot Skogshall. Trots detta så ligger laget under nedflyttningsstrecket och riskerar att åka ner till division 1.
– Antingen lägger man sig ner och dör eller så knyter man näven, säger tränare Anton Olofsson.

 

FBC Lerum stod för en stark vändning i bortamatchen mot värmländska laget Skogshall där Lerum låg under med både 6–3 och 7–4. Trots detta lyckades laget vända på matchen och efter full tid så stod det 7–7. I förlängningen plockade Lerum ut sin målvakt för att gå för ett avgörande men efter en miss i uppspelsfasen så kunde Marcus Bofeldt placera in 8-7 till Skogshall.
– Ja, vad ska man säga. Vi fick med oss en viktig poäng hem. Annars hade det varit jobbigt, visst utgångsläget är tufft men utan den poängen hade det varit riktigt, riktigt tufft. Så det var en viktig poäng vi lyckades lösa i 6 mot 5-spelet, säger Anton Olofsson.

Efter denna poäng ligger Lerumslaget på en tionde plats, två poäng under nedflyttningsstrecket och med bara sex matcher kvar på säsongen blir det mer och mer troligt att nästa säsong kommer spelas i division 2.

Hur ser du på tabelläget?
– Nej, men det är väl inget att hymla om. Det ser väldigt tufft ut. Vi har lite för många uddamålsförluster och för många oavgjorda matcher. Kort och gott. Vi är där vi är. Nu handlar det om att på något konstigt sätt gilla läget, det är väl där vi står nu. Vi har sex matcher kvar på säsongen och vi kommer minst behöva vinna tre till för att hänga kvar så det är tufft. 

Ett stort problem som huvudtränare Anton Olofsson ser i sitt lag är den mentala biten, där han tror att om de får ordning på det psykologiska så kommer resultaten komma efterhand.
– Efter att vi tappade 9-4 ledningen mot Partille i höstas så har vi haft väldigt svårt med just det mentala. Vi måste få laget att våga spela ut och tro och brinna för det de gör så att man inte blir passiv. Vi behöver få bort den ängsligheten. Så det är mycket mentalt att jobba med.

Inför säsongen tappade Lerum två av sina mest framstående spelare, Noah Johansson och Fredrik Bäckman till SSL-laget Jönköping, och Lerum har inte riktigt lyckats ersätta de två.

Ni tappar ju två tredjedelar av förstakedjan. Hur mycket saknas de två?
– Ja, det är väl en femtio mål som saknas. Det gör nog ont i vilket lag som helst att tappa. De gjorde väl en hundra poäng ihop nästan så det är klart att det sätter sina spår. Men samtidigt så är ju förutsättningarna, de är som de är. Vi har de spelarna vi har och de krigar på och gör det bra. Sen så är det klart att vi saknar både Noah och Bäckmans spetskompetens.

Lerums nästa match är nu på söndag 5 februari mot seriejumbon Malmö FBC i Lerum Arena.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.