Sävehof vinner seriefinalen mot Skövde

Denny Bågenholm 2023-01-31

Emma Mihailovic får pris som bästa spelare i bortamatchen mot Skövde.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Utan poängtapp åkte Sävehof till Skövde för att möta serietvåan. På pappret en svår uppgift som blev än tuffare när Johanna Bundsen saknades i laguppställningen. Det blev dock vinst med 32-26 och serieledarna fortsätter vinna mot svenskt motstånd.

Skövde har vunnit SM-guld i final mot Sävehof och även haft ledning i en semifinal med 2-0 i matcher därför var tränarduon väl förberedda på en svår bortamatch.
– Vi visste att det skulle bli en svår match och därför gick vi in hårt redan från början, säger Andreas Wallin efter matchen. Matchens bästa spelare Emma Mihailovic imponerar åter på Andreas.

– Jag berömde henne efter förra matchen och idag är hon minst lika bra, ofattbar räckvidd och fenomenal på att sno bollen och bryta passningar.

Line Bergfeldt får spela sin första hela match i SHE och gör det med bravur, 27 procent räddningar är klart godkänt. Frida Rosell blir bästa målskytt i Sävehof med 10 mål.

Matchen inleds jämt där det är 5-5 efter tio minuter. Därefter gör Sävehof ett miniryck och när Mai Kragballe sätter 10-6 efter knappt 20 minuter tar Skövde en timeout. Sävehof fortsätter att trycka men Skövde får ordning på spelet och är bara ett mål efter när det gått 22 minuter och Jesper Östlund tvingas till en timeout. Den ger resultat och Sävehof kan åter ta ett par bollars ledning. Halvtidsresultat 16-13.

I andra halvlek ökar avståndet till en början beroende på en hel del tekniska fel och Sävehof kan skaffa sig en sexmålsledning genom Johanna Forsberg efter 40 minuter. Skövde ger inte upp utan är åter bara två bollar efter när det återstår en kvart. Två utvisningar för Skövde och avståndet ökar igen och Frida Rosell ger Sävehof ledningen med 27-23. Skövde tvingas till chansspel som gynnar Partillelaget. Skövde kommer inte närmare utan Frida Rosell får sätta sitt tionde mål och med det även spika slutresultatet till 32-26. Laget leder nu SHE med tio poäng och över 124 plusmål mot tvåan Skövde.