Viktig vinst för Landvetter IS futsal – som går mot nytt kontrakt


Frans Bergholtz 2023-01-31

Glada grabbar i Landvetter IS efter segern senast mot Färgelanda.
Bild:privat
Glada grabbar i Landvetter IS efter segern senast mot Färgelanda.

SPORT | Landvetter IS futsal tog en blytung seger i sista hemmamatchen mot tabelljumbon Färgelanda. 

– Det var skönt och vi behövde verkligen den här vinsten, säger spelande tränaren Alexander Bengtson.


 

Inför matchen mot Färgelanda låg Landvetter på delad nedflyttningsplats tillsammans med Lidköping United. En förlust här skulle kräva resultat mot just Lidköping i säsongens sista omgång så det var ett minst sagt spänt läge när matchen blåste igång inne i Pinntorpshallen.
Dock skulle Färgelanda inte bli någon större match för Landvetter som tog ledningen redan i den tredje minuten, dock kvitterade Färgelanda strax därefter men detta skulle inte påverka spelarna märkvärt, utan de fortsatte att göra mål och slutsiffrorna skrevs till 8–1.

– Vi dominerade matchen fullständigt, säger Alexander Bengtson och berättar att Färgelanda bara hade sju spelare med sig och inte ställde upp med sin vanliga startuppställning.

– De hade inte sitt ordinarie lag så de backade ju hem kan man säga, vi hade ju nästan all boll så det var lite svårt att få upp tempot, säger den spelande tränaren.

Efter vinsten i söndags så ligger laget nu tre poäng över strecket och skulle behöva förlora med tio mål mot Lidköping i sista omgången för att åka ut ur division 1.
– Vi ska inte åka upp dit och förlora med tio bollar, det får ju bara inte hända.

Du är spelande tränare, hur kommer det sig?
– Ja precis, vi har ju aldrig haft en riktig tränare, det var den gamla juniortränaren som drog igång allting och sen tog en annan kille som heter Marcus över som också var spelande tränare. Sen valde han att flytta till Stockholm så då kändes det givet att det var min tur att ta över så jag är inne på mitt fjärde år nu. Men jag gör väl det mesta, jag är materialare också och tvättar kläderna och fixar med allt annat, så jag har mycket att göra men jag har väldigt roligt, berättar Alexander Bengtson.

Åtta av spelarna i futsallaget spelar också i Landvetters A-lag, som ligger i division 2. Nu när futsalsäsongen snart är slut ska spelarna gå över till utomhusfotboll och lägga futsalen på is till nästa vinter, någonting som Alexander tycker är tråkigt.
– Ja det blir ju tyvärr så att många väljer fotbollen istället om det skulle krocka och det vill gärna föreningen också. Men det blir ju lite så när serien inte ser ut som SFL (Svenska Futsalligan) där matcher även ligger under våren.

På lördag spelas bortamatchen mot Lidköping som avgör om Landvetter klarar sig från nedflyttning.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.