Sportchansens innovativa idé köps av stor campingkedja


Matilda Falk 2024-06-26

På bilden syns Sandra Carlborg, ambassadör och delägare i Sportchansen tillsammans med grundaren Mats Magnusson. De berättar att det även finns planer på att anlägga en bana i Alingsås.
Bild:Matilda Falk
På bilden syns Sandra Carlborg, ambassadör och delägare i Sportchansen tillsammans med grundaren Mats Magnusson. De berättar att det även finns planer på att anlägga en bana i Alingsås.

SPORT | Snart kommer campinggäster i Helsingborg att kunna testa Sportchansens innovativa sportanläggning. Konceptet är enkelt – prova på sju olika bollsporter som om det vore en minigolfbana och lär dig nya sporter.

– Jag tänkte: ”Vilken grej, såklart vill jag vara med på det här”. Det är jätteroligt, säger Sandra Carlborg, golfproffs och ambassadör för Sportchansen.


 

I en verkstadslokal på Sävelund i Alingsås håller företaget AJ Mur och Puts på att montera ihop de sista banorna innan leveransen går mot Helsingborg. En av medarbetarna sätter fast konstgräsmattan på golfbanornas utslag och Sandra Carlborg nickar uppskattande åt materialvalet.

– Det är exakt det här som jag hade tänkt mig, säger hon.

Totalt kommer Alingsåsföretaget Sportchansen att leverera 14 banor till campingen Råå Vallar i Helsingborg.

– Det är som ett minigolfskoncept, bara mycket större, och man kan testa på andra sporter, berättar Mats Magnusson, grundare av Sportchansen.

Tidigare i sitt yrkesliv har Mats varit med och utvecklat anläggningar med fotbollsgolf runt om i Europa. Som pensionär ville han förverkliga sin idé att bygga ett liknande koncept.

– I början hade vi sex sporter som vi levererade till en testanläggning i bland annat Nässjö och till stadsfestivalen i Helsingborg.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.