De ligger bakom nya discgolfbanan


Aron Mikael Sik 2024-06-26

Föreningskonsulent Jonatan Lööf, Alexander ”Gella” Garcia och Donald Jägell på parkeringen vid området där nya discgolfbanan ska ligga.<br /><br />
Bild:Tommy Holl
Föreningskonsulent Jonatan Lööf, Alexander ”Gella” Garcia och Donald Jägell på parkeringen vid området där nya discgolfbanan ska ligga.



SPORT | Discgolf-fantasterna Donald och Alexander har länge önskat se en fullstor discgolfbana i kommunen.

 

Nu har man med hjälp av kultur- och fritidsförvaltningen slagit slag i saken och hittat den perfekta platsen för ett banbygge – och parallellt bildas också nya föreningen Partille Discgolf Klubb.

– Det är verkligen en sport för alla – barn, tonåringar, vuxna och pensionärer. Det är också ett fantastiskt sätt att komma ut i naturen, säger Donald Jägell, ordförande.

Bakgrunden till den planerade discgolfbanan är ett medborgarförslag som inkom till kommunen för några år sedan. Donald och kompisen Alexander är hängivna discgolfare från Partille som har sett utvecklingen av banor i Sverige, men har saknat en 18-hålsbana i Partille kommun. Det finns 9-hålsbanor sedan tidigare i Partille, men de är i dåligt skick och lockar inte spelare utifrån.

– Intresset för discgolf i Sverige är stort och fortsätter att växa. Inte minst runt Göteborg med omnejd, och därav tog jag kontakt med förvaltningen. I början fördes det samtal om en ny 9-hålsbana, men jag förklarade att om en förening ska stå för skötsel och hantering av en ny bana så måste det vara en 18-hålsbana, annars kan man inte locka till sig utövare och möjliga nya medlemmar eller hålla i tävlingar, förklarar Donald.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.