Nya framgångar för Partilleklubbar i Bowling


Denny Bågenholm 2024-06-28

Team X-Calibur, Victoria Johansson, Hanna Engberg, Josefin Hermansson.<br /> Team Pergamon, Martin Larsen, Albin Gullstrand, Zakarias Lindqvist, Jesper Jacobsen.
Bild:Svenska Bowlingförbundet
Team X-Calibur, Victoria Johansson, Hanna Engberg, Josefin Hermansson.
 Team Pergamon, Martin Larsen, Albin Gullstrand, Zakarias Lindqvist, Jesper Jacobsen.


SPORT | Team Pergamon och X-Calibur som båda representerar Partille har åter vunnit SM-guld i bowling. Denna gången var det i 3-manna som gulden bärgades. Vilket innebär att Partille har tre SM-guld och ett silver under 2024.

 

Damerna var först ut på Bellevuestadion i Västerås där Team X-Calibur fick ta sig an BK Hallandia i semifinalen. X-Calibur fick revansch från finalförlusten mot Hallandia från 2017 och vann matchen övertygande med 463-369.

– Vi bowlade så himla bra i semifinalen och det var en trygghet att ha med sig det till finalen, säger Hanna Engberg i X-Calibur.

I finalen väntade BK Femtionian som hade avancerat direkt till guldmatchen efter att ha blivit etta i finalomgång 2 i maj. Första serien blev jämn där Femtionian var starkast och de tog till sist hem den med 192-183. I andra serien hade båda lagen problem att få med sig käglorna men X-Calibur fick med sig flest och vände på matchen. Hanna Engberg avslutade för X-Calibur och hon säkrade guldet för Partillelaget med en strike vid första slaget i sista rutan.
– Jätteskönt att kunna avgöra och stå emot den press som blir när man är sista spelare ut, säger hon.

X-Calibur vann den andra serien med 176-150 och finalen med totalt 359-342.
– Riktigt kul att vi kunde dra det längsta strået i en match där väldigt mycket kan hända. Vi stötte på problem i finalen men vi pratade ihop oss och löste det, berättar Hanna.

– Det är en enorm lättnad och det känns väldigt roligt att äntligen stå överst på pallen i SM-sammanhang. Hanna, Vicky och jag har spelat mycket ihop och vi är en trygg trio. Det betyder väldigt mycket för föreningen att vinna SM-guld och extra kul när finalen sändes i SVT, säger Josefin Hermansson.

På herrsidan visade Team Pergamon åter sin styrka i svensk bowling genom att vinna SM-guld i herrarnas stegfinal. Efter en imponerande seger mot Team Clan i semifinalen, där Pergamon vann med 475-395, ställdes de mot Stureby BK i finalen. Trots den tuffa konkurrensen fortsatte Pergamon att leverera på topp och säkrade guldet med en poängställning på 452-422.

Albin Gullstrand, en av lagets unga stjärnor, uttryckte sin glädje över segern och betonade det starka samarbetet inom laget.
– Det känns fantastiskt att vinna SM-guld. Vi hade ett väldigt fint samarbete. Vi tog inget för givet och visste samtidigt att vi inte hade något att förlora, sa han.

Laguppställningen var densamma som i de tidigare finalomgångarna, och ingen av spelarna deltog i SM-slutspelet i 8-manna för Pergamon tidigare. Martin Larsen, en landslagsprofil som fungerade som reserv och coach under finalen, fick se Zakarias Lindqvist, 18 år, säkra segern med en viktig spärr i nionde rutan. Albin Gullstrand, även han 18 år och en vårens juniorlandslagsspelare, avslutade matchen under stort jubel.

– Det var häftigt att jag fick avsluta för laget både i de tidigare finalomgångarna och idag. Det är kul att de litar på mig. Jag har varit reserv vid tre SM-slutspel (8-manna) så det känns underbart att få vara med och spela hem ett SM-guld den här gången. Vi gjorde jobbet som lag och det betydde mycket att ha Martin där bakom, sa Albin Gullstrand på bowlingförbundets hemsida

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


 


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.