Sjöviks SK: ”Vi har stora ambitioner”


Elin Leissner 2024-03-25

Niklas Drott (vänster) och Alexander Jörlöv (höger). De har känt varandra under många år och valde förra säsongen att gemensamt ta över Sjöviks SK:s herrseniorer.
Bild:Elin Leissner
Niklas Drott (vänster) och Alexander Jörlöv (höger). De har känt varandra under många år och valde förra säsongen att gemensamt ta över Sjöviks SK:s herrseniorer.

SPORT | Sjöviks SK kommer från en säsong där de slutade på en åttondeplats. I år har man stora förhoppningar och ambitioner att vara med och nå de högre placeringarna i tabellen. Genom en bred trupp finns det stora möjligheter att lyckas med detta.

 

Sjöviks SK kommer från en föregående säsong i division 6 Alingsås. En stark inledning men en desto svagare avslutning resulterade i att laget hamnade på en åttondeplats. Inför denna säsong har laget stora ambitioner i serien där målet är att hamna på en andraplats som även hade resulterat i kval till division 5.

– Vi tror absolut vi har stora chanser för att nå en kvalplats. Ambitiöst, ja absolut, men får vi fortsätta bygga på denna truppen och hitta en kontinuitet är chanserna stora i serien i år, säger Alexander Jörlöv, tränare för Sjöviks SK herrar sedan en säsong tillbaka.

Och även spelarna ser ljust ut på chanserna att nå det utsatta målet.

– Kommer alla spelare på träningen och att vi lyckas bibehålla någorlunda samma trupp under hela säsongen är chanserna för kval till division 5 stora, säger Albin Thor, spelare i laget.

Men inledningen på denna säsong har inte helt gått Sjöviks SK:s väg. Serien division 6 Alingsås finns inte längre kvar, vilket har resulterat i att laget nu blivit flyttade till division 6 Borås. Detta innebär längre resor och nya motståndare. Sjöviks hemmaplan, Sjöviks IP, har laget även inte kunnat tillträda än då det är en gräsplan.

Vädret gör att det fortsatt är för kallt för att tillträda planen och Sjöviks SK har därmed behövt söka sig till andra lediga plantider i närområdet, vilket har resulterat i en senare start på säsongen och även färre träningar i veckan än tänkt.

– Det är svårt att hitta lediga plantider men vi har lyckats få en tid i veckan på Lekstorps IF:s hemmaplan. Vi tränar dock endast en gång i veckan och har inte haft någon möjlighet till träningsmatcher, vilket är väldigt synd. Vi vill träna mer, säger Niklas Drott, spelande tränare för Sjöviks SK sedan en säsong tillbaka.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.