Bra start för Pixbo

Denny Bågenholm 2024-03-25

Oskar Weissbach vrålar ut sin glädje efter första segern över Linköping.
Bild:Arkivbild D-photo

SPORT | Det står 2-0 i matcher då Pixbo även vann på bortaplan efter att laget varit i underläge med 0-3 efter första perioden. Nu har man en bra fördel inför kvartsfinal tre i morgon tisdag. – Vi startar matchen otroligt svagt idag, säger Patric Löfborg.

Den första kvartsfinalen ledde Pixbo med 5-1 efter 43 sekunder in i tredje perioden innan Linköping mobiliserade all kraft man hade kvar och reducerade till 6-5 med drygt två minuter kvar av matchen. Pixbo höll undan men övertygade inte alls under sista delen av matchen.

Kvartsfinal två startade redan klockan ett på söndagen och Pixbos spelare var inte riktigt vakna efter bussresan till Linköping. Det blev en fortsättning på slutet av första matchen. 1-0 efter fyra minuter, 2-0 efter 16.30 och sen kom trean 30 sekunder senare. Det står 3-0 till Linköping efter första perioden och det är ett lätt chockat Pixbo som lämnar planen i paus.

– Vi startar matchen otroligt svagt idag och bjuder Linköping på en tremålsledning, säger Patric Löfborg till Innebandymagazinet.

Det blir något helt annat i period två. Daniel Kalentun inleder vändningen när han sätter 1-3 efter 3.36. Sedan fortsätter Pixbo att peta in mål genom Felix Lanver, Fabian Lindbäck och Arvid Äse fullbordade sedan vändningen efter 18.33 fram till 4-3. Pixbo i ledning efter två perioder.

– I andra perioden stämplar vi in på ett bättre sätt där vi kan vända på matchen och sen spela av den på ett bra sätt, säger Patric.

Leo Torell Hagström i Linköping får en tvåa efter 2.20 in i tredje perioden, något som Pixbo utnyttjar direkt. Gustav Fritzell sätter 5-3 i det powerplay som följer. Linköping fortsätter jaga men kommer inte närmare. Jon Hedlund är 100 procentig i tredje perioden efter åtta räddningar på åtta skott och Pixbo skaffar sig en 2-0 ledning inför kvartsfinal tre, imorgon 18.30 på hemmaplan.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.