Sävehofmålvakten avslutar karriären: “Får inte ihop tiden”


Jonas Bengtsson 2022-12-02

6 säsonger, 124 matcher, 13 mål och 3 SM-guld hann det bli i Sävehof för Wilma Kroon Andersson som mitt i säsongen lägger skorna på hyllan för att satsa på sin civila karriär.<br /><br />
Bild:Tommy Holl
6 säsonger, 124 matcher, 13 mål och 3 SM-guld hann det bli i Sävehof för Wilma Kroon Andersson som mitt i säsongen lägger skorna på hyllan för att satsa på sin civila karriär.



SPORT | Sävehofs Wilma Kroon Andersson har valt att med omedelbar verkan avsluta sin handbollskarriär. Målvakten får inte tiden att räcka till för både elitsatsning och heltidsstudier.

 

I våras förlängde Wilma Kroon Andersson sitt kontrakt med IK Sävehof och var dessutom med och vann SM-guld. Men tidigt in på säsongen 2022/23 väljer nu målvakten att avsluta handbollskarriären med omedelbar verkan.

– Att haft möjlighet att spela med Sävehof i nästan sex säsonger, vunnit SM-guld, spela Champions League och varit en del av laget och föreningen har varit en stor glädje. Jag känner nu trots att det är mitt i säsongen att jag inte får ihop tiden att kombinera elitsatsning med studier på heltid, säger 24-åringen från Skara som studerar mode och textil i Borås.

Elitansvarie Jonathan Stenbäcken i ett pressmeddelande:
– Vi har stor förståelse för Wilmas beslut, men tycker samtidigt att det är mycket tråkigt. Hon har varit en del av laget i flera år och bidraget till gruppen och de framgångar som vi haft. Vi önskar Wilma stort lycka till med sina studier och sin civila karriär.

Wilma Kroon Andersson har spelat i både Svenska Cupen och SHE i höst där det i den sistnämnda turneringen hann bli fem framträdanden. Hennes sista match blev den 19 oktober hemma mot Hallby, före EM-uppehållet, då Sävehof vann med 42–26. I lagets två senaste SHE-matcher har landslagsrutinerade Johanna Bundsen och 18-åriga talangen Line Bergfeldt varit Sävehofs målvakter i matchtruppen.

– Nu kommer jag följa Sävehofs fortsatta framgångar från sidan av plan, avslutar Wilma Kroon Andersson.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.