Guldhjälte stöttar insamling


Denny Bågenholm 2022-12-02

Världsmästarmålvakten Jon Hedlund har signerat tre fotografier med Ingemar Stenmarks berömda citat \
Bild:D-Foto
Världsmästarmålvakten Jon Hedlund har signerat tre fotografier med Ingemar Stenmarks berömda citat "Jag vet ingenting om tur. Bara att ju mer jag tränar, desto mer tur har jag". Till förmån för en auktion där pengarna går till Mikael Harrysons minnesfond.

SPORT | Under VM-semifinalen mot Finland var Sverige i brygga med två måls underläge under straffläggningen. Då räddade Jon Hedlund fyra raka straffar och Sverige gick till final. Där vann Sverige enkelt mot Tjeckien med 9–3. Nu är han med och samlar in pengar till Mikael Harrysons minnesfond.

 

Under en träning för fem år sedan drabbades Mikael Harryson av ett plötsligt hjärtstopp. Trots omedelbara insatser med hjärt-lungräddning och snabb ambulanstransport till sjukhusets hjärtintensivavdelning gick den forne Pixbospelarens liv inte att rädda.

Nu auktioneras tre tavlor ut, till förmån för Hjärt-lungfonden, som är signerade av Jon Hedlund som även har med det klassiska Ingemar Stenmark-citatet: "Jag vet ingenting om tur. Bara att ju mer jag tränar, desto mer tur har jag".

Hur tänkte du när du fick frågan om att vara med på insamlingen?
– Det var vår fotograf Daniel som kom på iden eftersom han kände Mikael och tänkte att det skulle vara en bra sak och det var ju självklart att vara med och stötta det, säger Pixbomålvakten.

Varför valde du Stenmarks citat?
– Jag funderade ganska länge innan jag valde hans citat. Jag tycker det passar in bra för det är lite känslan som målvakt. Många tror att man flaxar lite med armarna och att det är “tur” om man räddar. Det är snarare så att man är väldigt inläst på skyttarna och som i VM så vet man vad de har för alternativ. Det är ofta 2-3 olika varianter som de använder. Att reagera på ett skott från några meter som kommer i över 100 kilometer i timmen gör man ju inte utan då har man redan agerat och gått rätt. Det kräver förberedelser.

Som målvakt är du den som får mest ris eller ros, och du är ganska ensam som sista utpost?
– Ja, så är det men jag gillar det. Det är den position som har störst påverkan för matchutgången och det är speciellt, på gott och på ont. Det gäller att vara mentalt förberedd.

Innebandyspelaren Mikael Harryson blev bara 25 år gammal. Vännerna startade en insamling till Hjärt-lungfonden med målet att få in 15 000 kronor på två veckor. Men allt eftersom pengarna strömmade in fick målet höjas. Tio timmar efter att insamlingen startats hade cirka 100 000 kronor samlats in. På mindre än en vecka var insamlingen över 250 000 kronor. I dag är den uppe i mer än 450 000 kronor. Nuvarande budet på de signerade fotografierna hittar du här >>>

Mikael fostrades som innebandyspelare i FBC Lerum och spelade flera år innebandy på högsta nivå i Pixbo Wallenstam. Han var dessutom med i Lerums herrlag som assisterande tränare under en tid han var skadad.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.