Sävehof inkasserade två nya poäng

Denny Bågenholm 2022-12-03

Adam Blanche blir målbäst med sju mål i bortasegern mot Eskilstuna Guif.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Serien vände och Sävehof åkte till Eskilstuna. Senast lagen möttes var det jämnt under 45 minuter innan Sävehof ryckte och vann med 35-29. Sävehof hade endast en förlust under säsongen innan matchen och både Simon Möller och Emil Berlin var tillbaka efter skador.

Sävehof tar kommandot direkt och har 10-6 efter en kvart när Pontus Brolin sätter en straff. Precis som när lagen mötte varandra i söndags håller Eskilstuna Guif jämna steg men kommer inte riktigt ikapp. Närmast under första halvlek blir det när hemmalaget genom Erik Persson sätter 9-10 med tio minuter kvar. Sävehof har nästan alltid en växel till och någon ny spelare som är het och raskt gör laget ett miniryck till 9-14 av Adam Blanche som verkligen tar chansen när han nu får mycket speltid. Sista målet i första halvlek tillskrivs William Andersson Moberg som alltid lyckas hitta en lucka i försvaret. Resultat 13-16 i paus och Adam Blache tänker till i C Mores sändning.

– Det finns mer att hämta, slarvigt hemlöp så vi kan bli bättre bakåt. Däremot känns anfallsspelet stabilt.

Guif kryper närmare och efter 37 minuter står det 16-18 när Simon Möller som är tillbaka i målet efter sitt ryggskott räddar igen. Efter knappa 40 minuter sätter Pontus Brolin 18-21 samtidigt som Erik Persson får två minuters utvisning. De som tror att det är klart får tänka om för helt plötsligt hittar Guif energi, när Philip Tikas gör 23-23 med en kvart kvar tänds hoppet om revansch för hemmalaget. Då gör Sävehof sju raka mål när Guif åter går in i väggen precis som i Partille Arena senast. Matchen är avgjord och när Sebastian Karlsson är snabbare än den tecknade karaktären road runner i hemlöpet och Simon Möller fortsätter rädda frilägen är Guif ett slaget lag. Oli Mittún gör matchens sista mål och slutresultatet skrivs till 35-29, senast vann Sävehof med 37-28, så det är inget fel på anfallsspelet för serietvåan. Som nu är endast två poäng bakom IFK Kristianstad.

– Vi har sett fina ut länge, många spelare blommar ut och det är trevligt att se. Framförallt Adam  Blanche och Marcus Lennernäs har verkligen lyft sig sista tiden. Vi har extremt mycket talang i truppen och man vill ge alla mer tid. Men vi ska vinna, vi är ett topplag och alla måste leverera “sävehof” bra, säger Michael Apelgren.