Sävehof vann derbyt över Önnered


Denny Bågenholm 2024-03-28

Emma Mihailovic är tillbaka fullt ut efter lite skadkänningar. Nu är det dags för slutspel och då brukar mästarlaget lyfta sig rejält. Hallby står för motståndet i kvarsfinalen.
Bild:Denny Bågenholm
Emma Mihailovic är tillbaka fullt ut efter lite skadkänningar. Nu är det dags för slutspel och då brukar mästarlaget lyfta sig rejält. Hallby står för motståndet i kvarsfinalen.

SPORT | Dags för sista seriematchen och Sävehof var klara tvåor i tabellen, Önnered kunde ta över tredjeplatsen vid seger. Efter en jämn match där båda lagen hade ledningen tog hemmalaget kommandot sista minuterna och vann med 26-24.

 

Det märks att matchen inte betyder så mycket för något av lagen. Sävehof skulle sluta tvåa i serien oavsett resultat och Önnered kunde nå en tredjeplats vilket hade inneburit en semifinal mot Sävehof om båda lagen går dit.

Det är 4-4 på tavlan efter 12 minuter och tempot är inte högt. Inget av lagen får någon riktig känsla i spelet och Jesper Östlund lägger in timeoutkortet efter att Linn Hansson gjort 5-6. Linn Hansson blir Önnereds bästa målskytt med åtta mål, inte snällt mot laget hon åter ska representera nästa säsong då hon återvänder till moderklubben Sävehof.

I hemmalaget är det Emma Mihailovic som är tillbaka i god form och blir bästa målskytt och matchens lirare med sju mål, ett mål mer än Nina Koppang som också blir punktad en stor del av andra halvlek. Det bränns frilägen, straffar och skott mot ett tomt mål. Laura Jensen kvitterar till 8-8 efter 20 minuter och därefter är det Sävehof som har lite fördel. Hemmalaget leder med en eller två bollar resten av halvleken. I paus är det uddamålsledning, 12-11 för Sävehof och det är en lätt avslagen känsla, både på läktaren och på planen.

I andra halvlek “lufsar” matchen på i makligt tempo, det är först när Önnered skaffar sig en tvåmålsledning, 19-21 med tio minuter kvar som Sävehof lägger i en högre växel. Man avslutade matchen med att vinna de sista nio minuterna med 7-3. Slutresultatet blir 26-24 och nu får Sävehof möta IF Hallby i kvartsfinal, följande datum:

Onsdag 17 april - hemma
Lördag 20 april - borta
Tisdag 23 april - hemma
Fredag 26 april - borta (eventuellt)
Måndag 29 april - hemma (eventuellt)

Sävehof börjar hemma och det är först till tre segrar som gäller.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.