Sävehof till semifinal

Denny Bågenholm 2024-04-12

Flytta på dig för annars gör det ont när brutala Brolin satsar allt i en attack.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Efter 3-0 i matcher mot Malmö är Sävehof åter klara för semifinal i handbollsligan. Tredje kvartsfinalen i Partille Arena slutade 34-24 efter ytterligare en stabil insats.

Matchen började jämnt vilket är inte är ovanligt men redan efter tio minuter märker man att Malmö är slitna även om det är lika på tavlan, 6-6. Sävehof är snabbare i fötterna men har också lite tekniska fel i början samtidigt som Kristian Zetterlund har en del räddningar. I hemmalaget är det åter Pontus Brolin som är bäst på plan, framåt flyttar försvararna på sig när han kommer i attack och bakåt kommer de inte förbi. Han blir åter matchens bästa spelare.

Efter 20 minuter gick Sävehof upp i tvåmålsledning efter en fin knorr av William Andersson Moberg och nu ökar hemmalaget tempot och Malmö hänger inte med. 17-12 i paus och Sävehof har full kontroll på matchen.

I andra halvlek är det Sävehof som helt tar över matchen. Ett tröttkört Malmö, som försöker men som inte hittar några botemedel på hemmalagets giftiga attacker. När sedan Simon Möller har en bra dag på jobbet så seglar Sävehof enkelt en bra bit framför Malmö som står kvar på kaj med trasiga segel. Pontus Brolin gjorde 26-16 med knappa kvarten kvar och nu är resten av matchen en transportsträcka. Oli Mittun dundrar in 30-19 efter 51 minuter och Mikael Apelgren som inte använt några timeouter ser nöjd ut.

Det byts in lite spelare och även junioren Arvid Norén får lite tid i målet Han gör en fin räddning innan domaren blåser av matchen. Sävehof vinner “avstannande" med 34-24 och är åter redo för semifinal som spelas mot vinnaren mellan IFK Kristianstad och Hammarby IF där det står 2-1 i matcher.