Ny målvakt till Sävehofs damlag


Denny Bågenholm 2024-04-12

Sävehof presenteade på fredagsförmiddagen en ny målvakt till damlaget. Elin Lindblom har signerat ett kontrakt med mästarklubben nästa säsong.
Bild:IK Sävehof
Sävehof presenteade på fredagsförmiddagen en ny målvakt till damlaget. Elin Lindblom har signerat ett kontrakt med mästarklubben nästa säsong.

SPORT | Elin Lindblom har skrivit på ett kontrakt med Sävehof inför nästa säsong. Den rutinerade målvakten från VästeråsIrsta har varit en av Handbollsligans bästa målvakter i år.

 

Elin Lindblom hamnade på en fjärdeplats i Handbollsligan med fina 34 procent räddningar. Precis före Sävehofs Johanna Bundsen som slutade på plats fem. Bundsen som lämnar för utlandsspel nästa säsong. Elin har VästeråsIrsta som moderklubb och laget hamnade precis utanför slutspelet efter årets säsong på en niondeplats.

– Att få möjligheten att komma till Sävehof känns som det rätta steget i min karriär och för min utveckling. Mitt intryck är att Sävehof är en väldigt proffsig klubb och vill att vi spelare ska lyckas bra, säger Elin Lindblom

Elin Lindblom slutade nästan med handboll när hon testade på att vara målvakt som 20-åring.

– Jag spelade på de flesta positionerna innan jag tröttnade på handboll. Lyckligtvis tränade min mamma division 1-laget här i Västerås, och en dag behövde de en målvakt. De kontaktade mig på fredagen med ett erbjudande och lördagen därpå åkte jag med och spelade. Det var absolut inte tanken att jag skulle vara förstaalternativet, men sedan dess har jag blivit kvar som handbollsmålvakt, berättar hon.

Det stora genombrottet kom säsongen 2022/23, som innehöll utmärkelsen månadens spelare i december, med 278 räddningar. Det blev även en uttagning till landslagslägret sist under säsongen.

– Elins styrkor är att hon har en stor spelförståelse och är väldig placeringssäker i målet. Elin är oerhört noggrann och lägger ner mycket tid på sina förberedelser vilket gör att hon kommer passa väldigt bra in i vår miljö i Sävehof. Det känns mycket bra att Elin kommer till Sävehof för att komplettera vår målvaktsuppsättning nu när Johanna Bundsen lämnar för äventyr utomlands, säger Jonathan Stenbäcken, sportchef.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.