Sävehof hade full kontroll


Denny Bågenholm 2024-04-06

Målkalas när Sävehof gör 36 mål. Gustaf Wedberg står för fyra kantmål och Kungsbackasonen Max Santos ser uppgiven ut.
Bild:Tommy Holl
Målkalas när Sävehof gör 36 mål. Gustaf Wedberg står för fyra kantmål och Kungsbackasonen Max Santos ser uppgiven ut.

SPORT | Det fanns farhågor att spelarna kört slut sig i matchen mot Hannover i tisdags och att man inte skulle klara av att ladda om inför kvartsfinal ett mot Malmö. Raskt lämnade laget besked att den risken inte fanns.

 

Det kändes ganska tydligt efter en stund att Sävehof hade konserverat formen från supermatchen mot Hannover i European League i tisdags. Malmö satsade allt på ett kort och försökte arbeta fysiskt mot Sävehofs snabba spelare. Vilket bara resulterade i straffkast och utvisningar. När den nya straffspecialisten, den snart 35-årige reggae älskande Tobias “Rumän” Johansson satte 5-2 på straff efter åtta minuter var det en tydlig trend.

Sävehof var under hela första halvlek lite bättre på alla positioner än Malmö, där kommande Sävehofspelaren Magnus Persson ändå var bäst i bortalaget. Halvleken slutade 17-11 till Sävehof, och trots trummor och klack, fredagskväll och Gulaschsoppa i partnerbaren var det som en seriematch i november på plan, noll slutspelsdramatik, Sävehof var helt enkelt för bra.

Simon Möller hade en bra dag i målet och lyckades dessutom stå så välplacerad två gånger att Malmöspelarna lyckades pricka huvudet, först höger öga och sedan vänster öga. Det blev självklart två utvisningar men kanske man även borde kunna ge rött kort vid träff i huvudet även om det inte är straffkast så kanske spelarna blir lite försiktigare.

Sävehof fortsätter att vara lite bättre även i andra halvlek. 22-16 blir 27-20, som blir 30-23 med tio minuter kvar. Michael Apelgren byter då in Oscar Sävinger, Malte Celander, Kelvin Roberts, Sebastian Durlanu som fortsätter att mala på. Sävehof vinner till slut med 36-27 utan att förta sig det allra minsta och om det skulle bli annat än 3-0 i den här matchserien är den nästan en större skräll än att Sävehof vann över Hannover.

Bästa spelare blev den alltid lika värdefulla Pontus Brolin som är hemmalagets riktiga “dark horse” och han var riktigt nöjd efter matchen.

– Det är väl en perfekt match egentligen, att vinna med nio bollar i en kvartsfinal, då finns det inte mycket att klaga på. Vi följer vår gameplan och gör en jättebra match. 36 mål framåt är jättebra.

– Vi kändes kanske lite sega i starten men sen kom vi igång mer och mer, vi var noggranna i det vi skulle göra, säger Pontus.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.