Alingsås förlorade efter förlängning

Denny Bågenholm 2024-04-08

Så nära men till slut kunde Ystad ändå lämna Estrad med seger och 2-0 i matcher. Nu är det matchboll på onsdag i Ystad. Det krävs en seger om inte säsongen ska vara över för Alingsås.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Efter en svag start kom Alingsås ikapp och gick förbi Ystad med knappt tre minuter kvar av matchen. En straff för Ystad i slutsekunden och matchen slutar 30-30. Ystad gör 3-0 i den första femminutersperioden, sen kommer nästan Alingsås ikapp men matchen slutar 34-35, vilket innebär 0-2 i matcher.

– Vi har varit starka på hemmaplan hela säsongen och det gäller att utnyttja stämningen i hallen, sa Max Granlund inför matchstart.

Den var en stabil fyra som saknades när Johan Nilsson var avstängd och även Oscar Gentzel, Benjamin Helander och Adam Jöhnsson saknades. En stor del av lagets målgörare var alltså inte tillgängliga. Skulle det sätta käppar i hjulen för hemmalagets kvitteringsjakt?

Det är inte fullsatt i Estrad men stämningen är ändå god de första minuterna. Sen förstörde Ystad den festen och Alingsås ligger under med 5-11 efter tolv minuter. Fyra snabba mål av hemmalaget gör ställningen till 9-11 och ett visst hopp tänds. Linus Fernebrand tar tag i taktpinnen för Ystad och tillsammans med Elliot Stenmalm gör de avståndet till sex bollar 10-16. Det är fyra bollar upp i halvlek och Alingsås får fortsätta jaga, ställning 15-19.

– Mycket tekniska fel och jag själv passar tre bollar rätt i händerna på dem. Det är helt enkelt riktigt uselt gjort och vi är helt enkelt för dåliga, säger Fredrik Hellgren i paus.

Det skiljer ett par bollar fram till ungefär tio minuter kvar då greppar Alingsås det sista halmstrået när Jesper Filén reducerar till 26-27 med åtta minuter kvar. Alingsås fortsätter att slita och när Albin Hägglund Junler kvitterar till 28-28 och sedan sätter Alexander Regen ledningsmålet 29-28, nu är stämningen på topp, och publiken vädrar en seger. Kim Andersson sätter 29-29 innan Albin Hägglund Junler åter ger Alingsås ledning med 30-29 med 40 sekunder kvar efter ett fint genombrott. Med 12 sekunder kvar får Ystad straff som Julius Lindskog Andersson säkert sätter. Alingsås satsar allt på ett kort men tappar bollen och Ystad är bara sekunden från att ta hem segern.

Matchen går till två gånger fem minuters förlängning och där går Ystad ut stenhårt, det blir 3-0 efter första fem minuterna, 30 - 33. Där tiomålskytten Linus Fernebrand gör två mål. Alingsås kämpar desperat under den andra förlängningen och har åter oavgjort 34-34 med 40 sekunder kvar. Hoppet släcks när Elliot Stenmalm sätter segermålet 34-35 i sista sekunden. Nu står det 2-0 till Ystad inför match tre i Ystad på onsdag 19.00, förlust då och säsongen är över för Alingsås.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.