Pixbo startar paralag: ”Betyder mycket att vara en del av gemenskapen”


Andreas Blomqvist 2024-04-08

Gruppbild med några av Pixbo Stars spelare och tränare. Joakim Sandberg längst upp till höger är huvudtränare i Pixbo Stars.
Bild:Andreas Blomqvist
Gruppbild med några av Pixbo Stars spelare och tränare. Joakim Sandberg längst upp till höger är huvudtränare i Pixbo Stars.

SPORT | Pixbo har nyligen startat sitt första paralag, Pixbo Stars. Laget består av tjejer och killar i olika åldrar men alla med samma ambition: Att ha kul, umgås och utvecklas som innebandyspelare.

 

Inne i Wallenstam Arena är det fullt ös. Två spelargrupper står och tränar passningar, en grupp tränar skott och på läktaren sitter ett gäng åskådare, bland annat ett par spelare från Pixbos elitlag. Det hörs hela tiden högljudda skratt och tjoanden från varje respektive grupp.

– Det är så himla kul att komma ner hit och umgås, spela och träna tillsammans, säger Tommy Nilsson som är back i Pixbo Stars.

Tommy är en del av Pixbos nystartade lag Pixbo Stars, som är föreningens första paralag för personer med någon form av funktionsnedsättning.

– En del ser Pixbo IBK som ett elitlag men vi är så mycket mer än så. Vi är en stor förening som har som huvudsyfte att skapa glädje och gemenskap för alla som vill vara med, så för oss var det naturligt att bredda verksamheten till att även omfatta parainnebandy, säger Gunilla Ikponmwosa som är styrelseledamot i Pixbo IBK och ansvarig för föreningens värdegrundsarbete.

Pixbo Stars består i dagsläget av tolv spelare, två tränare och en ledarstab om fem personer. Men föreningen har som ambition att gruppen ska växa.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.