Pixbo vann i sudden

Denny Bågenholm 2024-04-09

Det blev en viktig seger i den första semifinalen på bortaplan för Pixbo.
Bild:D-photo / arkivbild

SPORT | Förra årets semifinal mellan Pixbo och Falun slutade med seger för Falun med 4-3 i matcher. Då vann Falun första matchen efter förlängning, igår blev det omvänt när Pixbo knep första matchen på bortaplan.

Pixbo slog ut Linköping med 4-1 och Falun slog Mullsjö med 4-0 i matcher i kvartsfinalerna. Nu är det åter dags för semifinal mellan lagen där Falun vann en jämn serie förra året som slutade med 4-3 i matcher till Falun som resulterade i en SM-final. Då vann Falun första matchen på hemmaplan efter 8-7 i sudden.

I gårdagens första semifinal gick matchen också till förlängning där bortalaget tog kommandot och vann med 7-6 och leder matchserien med 1-0 inför match två i Wallenstam arena, klockan 18.30 på onsdag 10 april.

Pixbos tränare Patric Löfborg sa efter matchen.
– Ja, det blev en fartfylld match som väntat och två lag som verkligen visar att de vill vinna matchen. Vi kan till slut avgöra rättvist i sudden.

Det första som händer i matchen är när Daniel Kalentun åker på en utvisning efter tio minuter. Fram till dess har det varit ställningskrig utan att något lag på riktigt tagit tag i matchen. Falun utnyttjar sitt numerära överläge och sätter 1-0 genom landslagsmannen Alexander Galante Carlström efter elva minuter.

2-0 efter 15 minuter genom Malte Lundmark innan William Lindh reducerade till 2-1 när klockan stod på 16.34. Det hinner även bli en kvittering genom Gustav Fritzell fram till 2-2 efter drygt 18 minuter som även blir paus resultat.

Andra perioden blir mer fartfylld och även tuffare. Två utvisningar för Pixbo och en för Falun. Pixbo vinner även i antal mål där det slutar 3-1 till Pixbo och man är i ledning med 5-3 inför tredje perioden.

5-4 efter tre minuter innan Victor Johansson utökar till 6-4 efter 14.45 och hemmalaget fortsätter sin jakt på att komma närmare. Det blir både 6-5 och 6-6 genom Casper Backby innan perioden är slut och det är dags för förlängning. exakt samma läge som för ett år sedan men nu var det Pixbo som avgjorde genom Gustav Fritzell efter 4.29 då Falun hade Simon Cederström på botbänken.

Seger med 7-6 och en bra start på semifinalen för Pixbo.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.