Pixbos damer kopplade greppet

Denny Bågenholm 2024-04-18

Segerjubel och #17 Emma Stenberg tackar för förtroendet med ett nysignerat kontrakt och sätter ett mål i matchen mot VästeråsRönnby.<br /><br /><br />
Bild:AC Kårhag

SPORT | Damlaget har vänt underläge 0-1 till 2-1 i matcher i bästa av fem mot Västerås Rönnby. Igår vänder man även ett underläge, 0-2 efter första perioden till seger med 6-5 efter en del problem.

– Var viktigt att jobba hem denna segern, säger assisterande tränaren Daniel Hansson.

Under seriespelet vann damerna enkelt med 9-6 och 10-3 Västerås Rönnby IBK. Laget slutade trea nio poäng efter Pixbo och hade endast två förluster i serien efter nyår, mot Thorengruppen och just Pixbo.

Efter första semifinalen där Pixbo föll på hemmaplan med 3-4, skapades en liten press på Pixbo som sen visade klass och vann den andra semifinalen på bortaplan med 5-1.

Den tredje semifinalen börjar inget vidare för hemmalaget som redan efter första perioden ligger under med 0-2 efter mål av Jonna Sjöberg i Västerås.

Det är ett helt annat hemmalag som startar andra perioden där Ellen Lundin kvitterar till 2-2 efter åtta minuter. Två mål till av hemmalaget fram till 4-2 efter 13 minuter innan bortalaget snabbt satte två bollar bakom Lara Heini. Även bortalagets målvakt, Monika Schmid, är från Schweiz precis som Lara Heini, hon får åter kapitulera när Thea Löfborg sprätter in 5-4 med några minuter kvar som även blir pausresultat.

Hemmalaget har varit effektiva och gjort fem mål på tio skott i andra perioden.

Sista perioden blir ett ställningskrig där Pixbos Ellen Lundin gör 6-4 med drygt åtta minuter kvar. Monika Schmid lämnar Västerås mål med 2,5 minuter kvar och satsar allt på ett kort för att nå en förlängning. Linnea Hammar gör 6-5 som blir sista målet i matchen och Pixbo har vänt en överraskande jämn serie till 2-1 i matcher. Nu är det matchboll för Pixbo på lördag klockan 15.00 i Västerås.

– Återigen en tight och spännande match. Tycker ändå att det var lite öppnare match än tidigare möten i denna serien. Blir mycket slit och hårt jobb i 60 minuter. Idag drog vi längsta strået och vann till slut med 6-5. Var viktigt att jobba hem denna segern och nu har vi 2-1 i matcher. Njuter av detta ikväll. Imorgon är det dags att ladda om för match 4 på lördag i Västerås, sa Pixbo Wallenstams assisterande tränare Daniel Hansson till innebandymagazinet.

Även Pixbos herrar var i farten igår och hade chansen att ta sig till SM-final eftersom man hade ledning med 3-1 i matcher inför bortamatchen mot Falun. Trots bra spel förlorade man med 2-9, men man kan nu säkra finalplatsen vid seger imorgon klockan 19.00 i Wallenstam arena.

– Ja, vi stryker ett streck över denna match och siktar på nästa match hemma på fredag, sa huvudtränare Patric Löfborg efter matchen.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.