Klar seger efter kross i andra

Denny Bågenholm 2024-04-19

Laura Jensen blir bästa spelare efter krossen mot Hallby i kvartsfinal 1 med 38-23.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Sävehofs damer inledde slutspelet där man mötte sjuan Hallby. Efter en stark inledning mattades trycket i slutet på första halvlek. I andra halvlek fick Hallby titta på matchen från läktaren då det bara var ett lag på planen.

Sävehof har fått ett längre uppehåll sedan sista ligamatchen och hunnit ladda batterierna samt få tillbaka lite spelare. Efter vårens matcher har det ändå varit svårt att veta hur bra laget är och det vill man visa mot Hallby som för första gången spelar ett SM-slutspel.

Redan innan matchen säger många av Sävehofs spelare att man längtat till att slutspelet ska börja.

– Det är det här vi gått och väntat på under flera månader och nu under landslagsuppehållet har det kliat i kroppen för att det äntligen är dags för slutspel, säger Thea Stankiewicz.

Det är tydligt att hemmalaget är spelsugna och Hallby lite tagna av stundens allvar, snabbt står det 3-0 på tavlan och Sävehof trampar på. Nina Koppang inleder bäst med fyra av sju mål och när Laura Jensen sätter 7-3 efter drygt nio minuter känns det som Hallby kommer få det väldigt tufft. En sämre period av Sävehof, en missad straff av Nina Koppang och några fina räddningar av Christina Lövgren Hallberg i bortalagets mål gör ändå att Hallby är nära när Nora Edin sätter 12-10 efter 21 minuter.

14-13 med fem minuter kvar och Hallby har kontakt. Hallby slarvar lite och det har man inte råd med mot svenska mästarna utan det blir tre snabba kontringsmål för Sävehof och i paus står det 18-14.

Andra halvlek börjar och Hallby tappar allt spel under de första tio minuterna som slutar med 8-0 till Sävehof. Ställningen är 26-14 innan Hallby lyckas sätta första målet efter 41 minuter, och matchen är över för bortalaget.

Sävehof trycker på, och alla utespelare förutom försvarsgeneralen Felicia Granat hamnade i målprotokollet. Johanna Bundsen gör flera fina räddningar innan Annie Linder byts in och framåt får även en spelare som Amanda Källström med lite speltid sätta två mål och Sävehof är helt överlägsna Hallby. Matchen slutade 38-23 efter 20-9 i andra halvlek. Hallby får åka hem och slipa på detaljerna innan det är dags för nästa match i Jönköping imorgon lördag klockan 14.00.

Laura Jensen blir bästa spelare och hon är nöjd efter matchen.

– Det är skönt att vara igång igen efter det långa uppehållet, vi har inte spelat match sedan den 27 mars. Så alla var supertaggade för att spela match, och det tycker jag att man såg. Det var bara framåt, framåt som gällde.

– Att det blir så mycket som 15 bollars marginal är kanske bättre än förväntat, men vi spelade väldigt bra och då lossnade det. När Hallby också vet att det är ny match på lördag, och är det avgjort går man nog inte för fullt, säger Laura Jensen.