Det blir publikrekord mot Flensburg


Denny Bågenholm 2024-04-18

Det är helt slutsålt på tisdag när Sävehof möter Flensburg i Partille Arena.
Bild:Karin Celander
Det är helt slutsålt på tisdag när Sävehof möter Flensburg i Partille Arena.

SPORT | När Sävehof möter stjärnlaget Flensburg i European Leagues kvartsfinal på tisdag 23 april kommer man krossa det tidigare publikrekordet för handboll i Partille Arena.

– Det är ett enormt tryck, framförallt på föreningsbiljetter, säger marknadschef Torbjörn Wittström.

 

Det har i princip varit fullsatt två gånger tidigare för Sävehof. På premiären 2016 och i en SM-final mot Alingsås 2019. Det officiella publikrekordet för handboll sattes 17 september på seriepremiären med 3670 åskådare. det rekordet kommer att smulas sönder mot Flensburg nästa vecka.

– Vi är nu uppe i över 4 200 biljetter, säger Torbjörn.

Detta innebär publikrekord för handboll i Partille Arena och för IK Sävehof.

– Ja, det kan jag garantera, för nu tar vi även fram den mobila läktaren på scenen som rymmer ett par hundra personer, det kommer bli fullsatt, och nytt publikrekord, säger Torbjörn.

Hur har intresset varit sedan det blev klart att ni skulle möta Flensburg i kvartsfinal?
– Det blev ett otroligt tryck direkt när vi släppte biljetterna. Vi sålde över 1000 biljetter på bara någon dag. Det är både vanliga handbollsfans och väldigt många andra klubbar i regionen som köpt, säger han.

Så detta visar hur viktigt det är med internationellt spel?
– Ja, vi får hit ett storlag och man ser direkt över tusen sålda biljetter till andra klubbar i Västsverige. Det visar hur viktigt det är för svensk handboll att kunna vara ute och representera Sverige för att locka publik. Man vill se internationell handboll. Man vill se ett svenskt lag mot internationella storlag, fortsätter han.

Och skulle man vinna mot Flensburg då går man till Final 4 i maj i Hamburg?
– Precis så, så oavsett är detta sista europacupmatchen på hemmaplan. Sen kommer det bli fullt fokus på semifinalerna.

Kommer klubben gå plus på årets europaspel?
– Om vi skulle nå Final4 då blir det ett litet plusresultat, annars blir det tyvärr som vanligt att klubben backar på det internationella spelet, men det är oerhört viktigt för lagen och för Sävehof. Därför ser vi det som oerhört viktigt att delta i Europa.

– Det finns ett fåtal biljetter kvar, så passa på att komma till Partille Arena den 23 april. Inte bara för att se vårt unga talangfulla lag utan också världsspelare i Flensburg med exempelvis Jim Gottfridsson. Det är ett av världens bästa lag på besök och det kan dröja 10-20 år innan vi får uppleva det igen, säger Wittström.

Matchstart 18.45 i Partille Arena.

Innan dess är det dags för damernas första kvartsfinal mot Hallby ikväll 19.00 och herrarnas första semifinal imorgon mot IFK Kristianstad, även den mathen börjar 19.00.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.