Supertalangen från Floda skadad: ”Världen rasade”


Andreas Blomqvist 2024-04-17

Efter operationen väntar många timmar på gymmet för att bygga upp musklerna i knät igen.
Bild:Andreas Blomqvist
Efter operationen väntar många timmar på gymmet för att bygga upp musklerna i knät igen.

SPORT | Den 14 april inledde Alingsås IF sin jakt på Allsvenskan då det var dags för premiär i Elitettan. Tyvärr saknades den nyvärvade supertalangen och målsprutan från Floda, Filippa Hopkins. Istället inväntar hon en operation för sin nyligen ålagda korsbandsskada.

 

På ett gym i Floda sitter Filippa Hopkins, 20 år, och tränar benspark.

– Jag är här varje dag för att bygga upp musklerna i benen och överkroppen. Efter operationen kommer jag att tappa väldigt mycket muskler i benen men ju starkare jag är nu desto mer finns kvar sen när jag kan börja träna igen, säger Filippa Hopkins och tillägger.
– De här veckorna är väldigt sega för jag går bara och väntar på operationen.

Skadan inträffade under matchspel på en träning i mitten av mars.

– Det var ingen närkamp eller så utan jag pressade backlinjen och då vred sig knät medan jag sprang och gjorde en riktningsförändring. Det knäckte till ganska rejält och jag fick en kort intensiv smärta så jag förstod att det var allvarligt, säger Filippa Hopkins.

Filippa trodde initialt att det var frågan om ett ledband som hade gått av men efter en magnetröntgen stod det klart att scenariot var ett av de värsta tänkbara – korsbandet var av, vilket innebär att hon blir borta från spel i ungefär ett år.

– Det var lite som att världen rasade för mig. Jag har sett fram emot den här säsongen väldigt länge, säger hon.

Filippa fostrades i Floda BoIF men gick till IFK Göteborg som 15-åring. I IFK gjorde hon otroliga 131 mål på 87 matcher och var med och lyfte laget från division fyra till division ett. År 2022 vann hon skytteligan i division två med hela 48 fullträffar.

EFTER ATT IFK GÖTEBORG misslyckades med att avancera från division ett till Elitettan förra säsongen så valde Filippa att gå till Alingsås IF.

– Filippa är en väldigt snabb och kvick anfallare som är orädd och går rätt mot mål. Det är självklart ett stort avbräck för oss att hon blir borta hela säsongen, men framförallt är det synd om henne som råkar ut för en sådan skada i det skedet av karriären som hon är i, säger Alingsås IF:s huvudtränare Joakim Carlsson.

För Filippas del var tanken att ta nästa steg i karriären under den här säsongen.

– Jag vill kunna leva på att spela fotboll och hade tänkt etablera mig i elitfotbollen i år. Att bli fråntagen det man älskar att göra sätter ens mentalitet på prov men som fotbollsspelare ingår det att vara skadad så det är också ett tillfälle att ta lärdom av situationen, säger hon.
Filippa har höga ambitioner med sin fotbollskarriär och förra sommaren fick hon en inblick i sitt drömliv när hon provtränade med Bayern München.

– Det var otroligt inspirerande att träna med några av världens bästa spelare och jag fick en känsla av att jag har goda möjligheter att nå den nivån även om det är en lång resa. För mig ändrar den här skadan inget i min målsättning och jag är inte orolig för att den kommer påverka min möjlighet att ta mig dit jag vill.

Snart är det dags för operation och därefter väntar en lång rehabilitering med mycket styrketräning då Filippa behöver bygga upp musklerna i knät igen.

– Jag kommer göra allt för att stötta laget vid sidan av planen den här säsongen och jag hoppas att vi lyckas ta oss till Allsvenskan. Nästa säsong kommer jag vara tillbaka och då som en ännu starkare fotbollsspelare.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.