Pixbos damer fortsätter vinna


Denny Bågenholm 2023-11-09

Glädle i Pixbolaget efter ytterligare en seger. Landslagspelarna Rikke Ingebrigtsli Hansen (NOR), Eliska Krupnova (TJE) och Amanda Berggren efter en tidigare segermatch.
Bild:AC Kårhag / Arkivbild
Glädle i Pixbolaget efter ytterligare en seger. Landslagspelarna Rikke Ingebrigtsli Hansen (NOR), Eliska Krupnova (TJE) och Amanda Berggren efter en tidigare segermatch.

SPORT | Efter en ny seger i innebandyligan mot Västerås Rönnby på bortaplan är nu damlaget i topp på samma poäng som Thorengruppen. Med segern rycker de två topplagen och Pixbo har nu sex poäng ner till trean Västerås Rönnby.

 

Eliska Krupnova som är uttagen i Tjeckiens VM-trupp och som nu gör sitt sjunde VM i Singapore 2-11 december inleder målskyttet efter tio minuter på passning av Emma Stenberg fram till 1-0. Ellen Lundin sätter tvåan innan hon serverar en fin passning till Sveriges VM-spelare Klara Loneberg som sätter 3-1.

Efter fem minuter av andra perioden fortsätter samarbetet mellan Emma Stenberg och Eliska Krupnova, nu omvänt, där Emma lurar Västerås målvakt efter en passning av Eliska.  Västerås reducerar till 2-4 innan Pixbo fortsätter göra mål. Det blir tre mål till innan Västerås får in ytterligare en boll. Resultat efter två perioder 7-3 till Pixbo.

Ellen Lundin fortsätter göra mål, både 8-3 och 9-4 kommer från hennes klubba. Även hemmalaget får trösta sig med att vinna sista perioden med 3-2 vilket inte förändrar utgången av matchen som Pixbo vinner med 9-6.

Hur kändes matchen?
– Matchen kändes bra. Vi spelade stabilt matchen igenom och det kändes som vi hade den under bra kontroll, säger Ellen Lundin.

Vad säger du om din egen presentation, 3 mål och 1 assist?
– Min egen presentation är jag väl såklart nöjd med men man får inte glömma att jag spelar med väldigt bra lagkompisar som öppnar ytor och löper mycket. Vi har även bra kemi i femman vilket såklart underlättar, fortsätter hon.

Bara en förlust mot svårspelade Thorengruppen, hur ska ni slå dem på bortaplan?
– Det är värt att nämna att vi gör en väldigt bra match trots att vi förlorar. Vi tar med oss de första 45 minuterna, sedan behöver vi jobba vidare med detaljer för att kunna hålla undan dom i 60 minuter, det är det som behövs för att vinna mot de bästa lagen. Så från vår sida krävs det att vi är påkopplade och gör jobbet i 60 minuter då slår vi dom på bortaplan, säger Ellen.

Blir det final våren?
– Det är något vi jobbar mot varje vecka och det är en dröm såklart. Säsongen är lång och det finns många viktiga matcher på vägen så det är bara att jobba på så kommer det förhoppningsvis gå vår väg, säger Ellen avslutningsvis.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.