Olika resultat för Sävehof

Denny Bågenholm 2023-11-09

Trots sex mål av Sebastian Spante räckte det inte till seger nere i Ystad som nu har fyra bollar att gå på inför returen nästa fredag. Laura Jensen blev bästa målgörare i Sävehof med sina åtta mål mot Skara.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Herrarna spelade kvartsfinal i Svenska cupen mot Ystads IF och förlorade med fyra bollar. Damerna lekte upp Skara på läktarna och vann stort för andra gången på en vecka med 35-22. Damlaget är ny serieledare med en match mer spelad än Skuru som ligger tvåa.

IK Sävehof har än en gång visat sin dominans på handbollsplanen med en kraftfull vinst på 35-22 mot Skara HF i den senaste omgången av Handbollsligan. Efter att ha tagit revansch mot VästeråsIrsta ii helgens ATG Svenska Cupen där de säkrade sin plats i Final4, fortsätter Sävehof att imponera med sitt offensiva spel.

I onsdagens match spelade Laura Jensen en avgörande roll för Sävehof, med fyra mål på bara tio minuter, vilket bidrog starkt till lagets tidiga ledning. Jensens aggressiva försvarsspel och bestämda genombrott i offensiven var en nyckelfaktor i matchen.

Trots att Skara lyckades kvittera till 11-11, lyfte Sävehof spelet till en högre nivå. Med Nina Koppang och Thea Kylberg i spetsen, som båda hade en stark närvaro i anfallsspelet, kunde Sävehof gå till halvtid med en ledning på 17-14.

Den andra halvleken visade Sävehof varför de är att räkna med, och utökade snabbt sin ledning. En solid laginsats präglade resten av matchen där elva spelare bidrog till målprotokollet och alla tre målvakterna fick speltid.

Sävehof ser nu fram emot lördagens match i Champions League mot Odense Håndbold, med två starka vinster i ryggen. Matchen, som kommer att vara en prövning mot tidigare Sävehofspelaren Nina Danos nuvarande lag, spelas i Partille Arena med start klockan 16.00.

Herrlaget har efter en paus för landslagsspel återvänt till tävlingsarenan, där de ställdes mot Ystads IF i den första kvartsfinalmatchen i ATG Svenska Cupen. Trots en hård kamp på bortaplan slutade mötet i en besvikelse med en förlust på 26–30.

I ett avgörande skede för att nå den första upplagan av Final4 i Svenska Cupen, reste Sävehof till Ystad för onsdagens match. Ystad, som tog kontroll över matchen, har nu en fördel inför det kommande returmötet i Partille Arena.

Sävehofs tränare Michael Apelgren kände tidigt i matchen att ett strategiskt ingripande var nödvändigt och tog en timeout efter att laget hamnat i ett underläge på 5–10. Trots att Óli Mittún och Sebastian Spante gjorde mål, avslutades första halvlek med en femmålsledning för Ystad, 19–14.

Den andra halvleken bjöd inte på några stora målsviter från något av lagen. Sävehof kunde inte närma sig och Ystad kunde inte dra ifrån ytterligare. I slutminuterna fortsatte Sävehof att kämpa och lyckades minska Ystads ledning något, tack vare Felix Möllers mål, vilket skapade en strimma av hopp inför returmatchen på hemmaplan den 17 november.

Slutresultatet blev 30–26 till Ystads fördel, men Sävehof är långt ifrån uträknat och ser fram emot en revansch inför sina hemmafans i Partille Arena nästa fredag klockan 19.00