“Rumän” – kommer hem


Denny Bågenholm 2023-11-10

Tidigare lagkamraten och SM-guld vinnaren Jonathan Stenbäcken, numera Sportchef hälsar Tobias \
Bild:IK Sävehof
Tidigare lagkamraten och SM-guld vinnaren Jonathan Stenbäcken, numera Sportchef hälsar Tobias "Rumän" Johansson tillbaka till mästarklubben.

SPORT | Efter tio år i andra Göteborgsklubbar är det äntligen dags för Tobias ”Rumän” Johansson att återvända hem till moderklubben.

– Lite nervöst, på ett bra sätt och jag är jäkligt taggad, säger Tobias Johansson.


 

Han är fostrad i Sävehof och började sin karriär i handbollsskolan. Tobias har tre SM-guld för Sävehof, 2010, 2011, 2012, två USM-guld och som bäst en åttondelsfinal i Champions League innan han för tio år sedan lämnade för en annan Göteborgsklubb. När Redbergslids IK åkte ur högsta serien gick “Rumän” till Kungälvs HK förra året men nu tar han steget och kommer hem till Partille.

Vad tänkte du när du fick frågan att komma tillbaka till Sävehof?
– Jag blev ju väldigt glad för frågan från Stenbäcken och sen var jag ju tvungen att ställa frågan hemma hos familjen. Tanken var att göra klart säsongen i Kungälv och sedan avsluta karriären. Nu blir det i Sävehof istället.

Sportchefen Jonathan Stenbäcken kontaktade Tobias för tre veckor sedan och berättade om läget i laget och ställde frågan om Tobias ville komma tillbaka. Någon sentimental inställning att han skulle avsluta sin karriär i Sävehof hade han inte planerat.
– Nej så har jag inte tänkt, när jag lämnade för Redbergslids IK så kändes det efter några år att det var där jag skulle avsluta. Men när vi åkte ur och frågan kom så blir det ju ändå ett bra avslut. Sen om det hade varit några spelare kvar från min tid så kanske det hade känts som att man ville avsluta tillsammans med dem, fast dem som jag spelade med sitter ju på kontoret numera, säger Tobias och skrattar.

De flesta du kommer spela med hade knappt börjat i handbollsskolan när du flyttade, du är lite äldre än resten av truppen?
– Ja, det kan du skriva upp. Vi satt på taktikmöte igår och jag har fullt upp med att ha koll på alla kombinationer och taktik som jag inte har haft på ett tag. Jag har mest gjort min grej och nu är det ordning och reda med Michael och Linus. Jag försöker mest förstå vad som händer, men jag är väldigt laddad, snabblärd, och ska visa att gammal är äldst, säger Tobias och skrattar.

– Det enda som är riktigt nytt för mig är att de spelas för mycket hiphop i omklädningsrummet så jag får komma och styra upp musiken, det är för lite reggae så det får bli mitt uppdrag.

– Skämt åsido, om jag inte hade trott att jag skulle kunna tillföra något eller om klubben inte trott det hade jag aldrig tackat ja och aldrig blivit tillfrågad. Nu ska jag verkligen visa att detta var rätt och jag ska göra detta på största allvar och fokus, och jag tycker det ska bli väldigt kul. Sävehof är ju min moderklubb så visst är det en fantastisk möjlighet, säger han.

Första matchen i Sävehoftröjan blir redan imorgon mot Eskilstuna GUIF klockan 19.00 i Partille Arena.

Som vänsterhänt högernia är tanken att Tobias Johansson ska komplettera Emil Berlin på den positionen nu när Marcus Lennernäs lämnar klubben för Eskilstuna GUIF.

– Från Handbollsskolan via en lång och framgångsrik karriär sluts nu cirkeln. Vi vill stärka upp oss på högernia positionen och när Tobias blev aktuell känns det mycket bra att återigen få in en rutinerad Sävehofspelare in i truppen, vilket innebär att herrtruppen har runt 90 procent egna produkter. Tillsammans har vi många härliga minnen och stora segrar, säger Jonathan Stenbäcken, sportchef i Sävehof, som spelade flera säsonger ihop med “Rumän”.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.