Matchboll för Pixbo

Denny Bågenholm 2024-03-30

Galda Pixbospelare efter seger och 3-1 i matcher över Linköping. En seger till och laget är klart för semifinal.
Bild:D-Photo / arkivbild

SPORT | Efter seger på bortaplan med 8-4 står det 3-1 i matcher i kvartsfinalserien mot Linköping. Imorgon  är det dags för ny match i Wallenstam arena. Matchen startar 16.00 och vid seger är laget klart för semifinal.

Pixbo tog ledningen med 2-0 i matcher inför tredje matchen där Pixbo inte kom upp till den klass man är van vid, utan Linköping kunde reducera till 2-1 i matchserien. På långfredagen var det dags för match fyra i Linköping. Nästan 1300 personer hade tagit sig till Linköpings sporthall för att heja fram hemmalaget för en kvittering och 2-2 i matcher.

Pixbo lade i högsta växeln redan från start och Fabian Lindbäck fick spräcka nollan efter drygt sex minuter. Det var dock Linköping som hade flest lägen i första perioden och vann även skotten med 9-6 men det var Pixbo som var effektivast. Det blev tre mål på sex skott och ställning 3-0 i paus.

Andra perioden börjar med en snabb reducering efter en halvminut innan Pixbo åter visade klass. Arvid Äse sätter 4-1, och sedan sätter han 5-1 av bara farten. Innan domaren blåser av står det stabila 7-1 till Pixbo inför tredje perioden.

Linköping kvitterar två gånger om fram till 7-3 innan det gått tio minuter, och man fortsätter trycka på. Hemmalaget tar ut målvakten och spelar sex mot fem när det återstår fem minuter av matchen. Linköping sätter 7-4 efter 16 minuter innan Oskar Weissbach fastställer slutresultatet till 8-4.

Dags att stänga serien på hemmaplan imorgon, inför en förhoppningsvis fullsatt Wallenstam arena, matchstart 16.00.

På damsidan har Pixbo slagit Lund i första matchen i deras kvartsfinalserie med 10-2. Match två spelas på påskafton klockan 15.00 i Lunds Idrottshall.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.